Xeroxin pisarat pienenevät

13.5.2009 14:51Uutiset » Laitteet

Xerox on esitellyt uuden teknologiainnovaation, joka yrityksen mukaan mullistaa värillisen tulostamisen toimistoissa. Xeroxin tutkijoiden kehittämä innovaatio koostuu mikroskooppisen kokoisista tulostussuuttimista, jotka ovat puolet ohuempia kuin ihmisen hius.

– Tämä teknologiainnovaatio on väritulostamisen markkinassa merkittävä läpimurto ja avaa Xeroxille valtavia liiketoimintamahdollisuuksia. Pystymme nyt tuottamaan paperille 150 miljoonaa värillistä pisaraa sekunnissa, mikä nopeuttaa huomattavasti värillistä tulostamista, kertoo johtaja Don Titterington Xeroxin tutkimuskeskuksesta.

Innovaatiota käytetään Xeroxin uusissa Solid Ink -värivahatekniikkaa hyödyntävissä ColorQube™ 9200 -sarjan monitoimilaitteissa. ColorQuben ytimessä on tulostuspää, joka parantaa väriaineen siirtoa 400 prosenttia. Tulostuspäässä on 880 tulostussuutinta tulostettavaa tuumaa kohden, eli kaksi kertaa enemmän aiempiin tulostuspäihin verrattuna.

– Mikroskooppisen kokoisten (leveys 37,5 mikrometriä) tulostussuuttimien kehittäminen on hyvin merkittävä innovaatio, sillä niiden avulla voidaan siirtää väriainetta nopeammin niiden pienemmästä koosta riippumatta, kertoo Xeroxin tutkija Steve Korol.

ColorQube-monitoimilaitteiden jokainen tulostuspää on suunnilleen korttipakan kokoinen ja ne sisältävät hyvin ohuita putkia, joita pitkin ohjataan juoksevaa väriainetta tulostussuuttimeen. Tämä mahdollistaa peräti 85 värillisen sivun tulostamisen minuutissa. ColorQube-monitoimilaitteissa on neljä tulostuspäätä, ja yli 3.500 tulostussuutinta.

Väriaine, joka on huoneen lämmössä kiinteä, lämmitetään tulostimen sisällä ja siirretään juoksevana tulostuspäähän. Tässä yksinkertaisessa ja erittäin luotettavassa prosessissa ei tarvita väriaineelle erillistä kasettia tai kuorta, jolloin tarvikkeista syntyvän jätteen määrä on 90 prosenttia pienempi kuin kilpailevissa värilasertulostimissa. Toimistoissa voidaan näin parantaa ympäristötehokkuutta.

Xeroxin tutkijat kehittivät tulostuspäähän myös uusia materiaaleja ja kemiallisia innovaatioita, jonka seurauksena tulostuspää kestää monitoimilaitteen käyttöiän.

– Värivahatekniikan tuomat ympäristöhyödyt yhdistettynä uuteen tulostuspäähän, sensoreihin ja algoritmeihin tarjoavat nyt toimistoille todella kilpailukykyisen värillisen ColorQube -monitoimilaitteen, kertoo Don Titterington.

Xerox ColorQube™ 9200 -sarjan monitoimilaitteet ovat saatavissa Suomessa syyskuussa Xerox-jälleenmyyjien kautta.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: