Viisi uutuutta Canonilta

20.9.2012 08:10Uutiset » Laitteet

Canon iPF9400S

Canonin Imageprograf-valikoimaan on esitelty viisi uutta 24–60 tuuman suurkuvatulostinta, joihin on saatavilla lisävarusteena spektrofotometri. Uudet 8 tai 12 värin suurkuvatulostimet käyttävät Lucia EX -väriaineita. Uutuudet esiteltiin käynnissä olevilla Photokina-messuilla Kölnissä.

Canon käyttää kaikissa suurkuvatulostimissaan Lucia EX -väriainejärjestelmää sekä Hot Swap -tekniikkaa. Väriainejärjestelmä tuottaa Canonin mukaan entistä laajemman väriavaruuden, syvemmät mustan sävyt, paremman naarmuuntumisenkestävyyden ja tasaisemman eri laitteiden välisen värintoiston. Hot Swap -tekniikan ansiosta väriainesäiliö voidaan vaihtaa tulostuksen aikana, mikä varmistaa keskeytymättömän tuotannon ja lyhentää seisonta-aikoja.

12 värin ja 24 tuuman iPF6400 ja iPF6450 korvaavat nykyiset iPF6300- ja iPF6350-mallit. Lisävarusteena iPF6450 -tulostimeen saatava uusi spektrofotometri takaa tarkat, tasaiset ja yhdenmukaiset värit. Mittalaitteen vaihdettava UV-suodin antaa asiakkaiden tulostusmateriaalivalikoimaan valinnanvaraa. Canonin mukaan Calibration Link -toiminto yhdessä spektrofotometrin kanssa varmistaa yhtenäisen ratkaisun kaikille Canonin vuonna 2012 markkinoille tuomille 12 värin suurkuvatulostimille. Toiminnon avulla käyttäjät voivat keskitetysti värihallita yhdessä toimipisteessä sijaitsevalla spektrofotometrillä varustetulla iPF6450-mallilla muihinkin toimipisteisiin asennettuja Imageprograf-laitteita. Näin voidaan optimoida organisaation koko suurkuvatulostusympäristö ja taata värien yhtenäisyys.

12 värin ja 44 tuuman iPF8400 korvaa puolestaan nykyisen iPF8300-mallin. Laitteessa on edeltäjäänsä suurempi 250 Gt:n sisäinen kiintolevy ja nopeampi tulostus. Uudessa 60-tuumaisessa sekä 12 että 8 värin iPF9400-mallissa on uudet Lucia EX -väriaineet, joiden avulla laitteiden tuottamaa väriavaruutta on saatu kasvatettua noin 20 % suuremmaksi. Suuri tulostusnopeus tekee näistä laitteista kiinnostavan vaihtoehdon valokuva- ja taidemarkkinoille sekä yritysten sisäisten suurkuvatulostusmateriaalien tuottamiseen. IPF9400S:n parannettu sisäinen teknologia – tulostuspää tekee vähemmän edestakaisia pyyhkäisyjä – nopeuttaa tuotantotulostusta. Uuden teknologian ansiosta laite on Canonin mukaan nyt noin 1,5 kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä iPF9000S.

Myös Photoshop-laajennus

Canon on kehittänyt myös uuden Photoshop-laajennuksen, jossa on sisustustaulujen tuotantoon soveltuva asemointitoiminto. Se säätää kuva-alan automaattisesti valmiiksi, joten kehystäminen on helppoa. Lisäksi uusiin malleihin lisättyä tulostuskustannuslaskuria, materiaalityypin konfigurointi- ja kalibrointiohjelmistoa on päivitetty. Tulostustöitä on nyt helpompi tuottaa ja valvoa.

Lokakuussa myyntiin

Photokina-messuilla ensiesitelty mallisto on myynnissä lokakuun alussa. Kaikki uudet suurkuvatulostimet voidaan liittää Canonin tulosteperusteisen palvelusopimimuksen piiriin.

Share: