Vaasaan Pohjoismaiden ensimmäinen 88-sivuinen Lithoman

16.4.2008 09:39Uutiset » Laitteet

UPC Print Oy:lle Vaasaan tullaan toimittamaan alkuvuodesta 2009 80/88/96-sivuinen MAN Roland LITHOMAN heatset-rotaatio, jonka rataleveys on 2,25 m. Tällä mammuttikoneella voidaan painaa 88 A4-sivua/sylinterikierros.

Kaikki alkoi jo muutama vuosi sitten, kun UPC:n toimitusjohtaja Sture Udd ja MAN Roland keskustelivat, kuinka high-volume heatset-koneiden rataleveydet kehittyisivät. Suunnittelua on jatkettu tiiviissä yhteistyössä, ja nyt aika oli kypsä projektin eteenpäin viennille. Tämän tuloksena MAN Roland toimittaa UPC:lle kaksi konetta; ROTOMAN-koneen asennus on käynnissä ja 88-sivuinen LITHOMAN asennetaan ensi vuonna. LITHOMAN-koneen rataleveys on 2250 mm, sylinterin ympärysmitta 1240 mm ja maksimituotanto 3,2 miljoonaa neliväristä A4-sivua tunnissa.

Sture Udd toteaa, että UPC:ssä sähköinen ja ja printtimedia eivät kilpaile keskenään tai korvaa toisiaan. Globalisaatio ja tuotannon fragmentoituminen edellyttävät runsaasti erityyppisiä mainosluetteloita ja muita painotuotteita, joiden tuotantoon 88-sivuinen kone on ihanteellinen ratkaisu.

Luottamus ja visiot

MAN Roland painottaa vahvaa luottamusta asiakkaan ja projektitiimin välillä, joka oli merkittävä osatekijä tässä investointipäätöksessä. Superleveä LITHOMAN on UPC:n neljäs MAN Rolandin toimittama rotaatiokone; edellinen 72-sivuinen LITHOMAN toimitettiin vuonna 2004.

– Päämäärämme on palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tuotamme asiakkaillemme lisäarvoa panostamalla tehokkaampien tuoteratkaisujen kehittämiseen. Nyt voimme tarjota asiakkaille juuri sellaisia tuotteita, joita he tarvitsevat. Aiomme tuoda markkinoille uusia laatutabloideja, on-line finishing tuotteita suoramarkkinointiin, uusia luettelotyyppisiä ratkaisuja ja ennenkaikkea yhdistelmiä: laatuheatset uusilla paperilaaduilla, kertoo Sture Udd.

Uudessa LITHOMAN-koneessa on neljä kumi-kumi-tornia varustettuna Power Plate Loading (PPL) -levynvaihtoautomatiikalla. Taittolaite on tyyppiä 2:2:5:3. Koneen varustus mahdollistaa erittäin monimuotoisen tuotannon.

Share: