Uudet Xeikonit Birminghamissa

4.5.2010 14:35Uutiset » Laitteet

Xeikonin digitaalisia painokoneita valmistavalla Punch Graphixin osastolla on nähtävillä kattava valikoima erityismarkkinoita varten sovellettuja digitaalisia tulostusratkaisuja. Päätuotteita ovat uusi leveämpi etikettipainokone Xeikon 3500 ja parannettu versio rullakone Xeikon 8000:sta.

Molemmille esitellään myös uudet väriaineet. Väriaineita on kahta tyyppiä: pakkaus- ja etikettimarkkinoita silmällä pitäen kehitetty teollinen (Industrial) versio (QA-I) ja tuotannollinen (Productivity) versio (QA-P). QA-väriaine käyttää hyväkseen Xeikonin hyväksi havaitsemaa FA-teknologiaa ja nostaa yrityksen mukaan digitaalisten painoväriaineiden riman uudelle tasolle.

Xeikon 8000 yltää parannusten ansiosta nopeuteen 260 A4/min tai 19m/min. Painokoneet on päivitettävä käyttämään uutta Xeikon QA-P-väriainetta näiden nopeuksien saavuttamiseksi. Olemassa olevat Xeikon 8000 -painokoneet on mahdollista päivittää saavuttamaan nämä arvot.

Korkealaatuiseen etikettien painamiseen kehitetty Xeikon 3500 voittaa yrityksen mukaan vertailussa minkä tahansa markkinoilla olevan digitaalisen etikettipainokoneen. Sillä voidaan tulostaa leveyksiä 200-512 mm ja tulostusnopeus on 19,2 m/min käytettävien värien määrästä riippumatta. Tämä tarkoittaa, että Xeikon 3500:lla voidaan tulostaa jopa 570 m2/h. Sillä voidaan tulostaa hyvin erilaisille tarramateriaaleille kuten paperi, koekstruusiokalvot, Bopp ja PET, tavallinen paperi, läpinäkyvät ja läpinäkymättömät foliot ja eripaksuiset kartongit 40-350 g/m2. Xeikon 3500:n standardiversio on varustettu viidellä väriasemalla, joista neljä on tarkoitettu standardiprosessiväreille ja viides mahdollistaa spottivärien käyttämisen. Painokoneessa voidaan käyttää myös erityistä turvaväriainetta väärennöksenvastaisissa sovelluksissa sekä valkoista väriä, jolla saadaan aikaan ‘no-label look’ -efekti läpinäkyviin etiketteihin.
Punch Graphixin osastolla on esillä myös Basys Printin CTP-tulostimet, kuten uusi täysautomaattinen 857-malli.

Share: