UPM ja KeepLoop yhteistyössä

18.6.2012 09:57Uutiset » Laitteet

KeepLoop

UPM:n kehittämä ympäristöystävällinen UPM ForMi -biokomposiitti korvaa muovin KeepLoop-kännykkämikroskoopin kuorimateriaalina. Kotimainen teknologiayritys KeepLoop kokeili uutta sellupohjaista materiaalia matkapuhelimen lisälaitteeksi suunnitellussa mikroskoopissa ja totesi sen erittäin kilpailukykyiseksi.

– Uusi biokomposiitti soveltuu erinomaisesti ruiskuvalutuotantoon. Kuorimateriaalina se tuntuu kädessä selvästi pehmeämmältä ja lämpimämmältä kuin perinteiset PC/ABS-polymeerimuovit, KeepLoopin perustaja Jaakko Raukola perustelee valintaa.

Yhteistyö KeepLoopin kanssa on UPM:n kannalta merkittävä edistysaskel, sillä kännykkämikroskooppi voi avata UPM ForMille uusia mahdollisuuksia kuluttajaelektroniikan ja –optiikan valmistuksessa.

– Tämä on tärkeä uusi päänavaus ja hyvä osoitus siitä, että biokomposiitin käyttöalue on hyvin laaja. Asiakkaat ovat käyttäneet sitä huonekaluissa sekä erilaisissa käyttötavaroissa. Nyt osoitamme, että se soveltuu hyvin myös elektroniikkateollisuuden tarpeisiin, UPM ForMi –liiketoiminnan johtaja Stefan Fors kertoo.

KeepLoop –kännykkämikroskooppi perustuu kotimaisiin innovaatioihin ja patentoituun optoelektroniseen teknologiaan. KeepLoop esitteli maailmanmarkkinoille suunnatun mikroskooppinsa toukokuussa graafisen teollisuuden suurimmilla Drupa-messuilla Saksan Düsseldorfissa.

Kännykkämikroskooppi perustuu VTT:n kehittämään teknologiaan ja soveltuu muun muassa laadunvarmistukseen graafisen alalla, paperi- ja pinnoiteteollisuudessa, turvapainamisen sovelluksiin, terveydenhuoltosektorille, geologisiin tutkimuksiin, opetus- ja tutkimuskäyttöön sekä harrastuskäyttöön. Laitetta voi käyttää kaikkien kamerakännyköiden lisäksi myös tablettitietokoneissa.

YouTube-video kännykkämikroskoopin toiminnasta:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2gR0LqOt8Dc

Share: