Suomen seitsemäs Speedmaster XL -sarjan kone Joensuuhun

2.10.2009 08:43Uutiset » Laitteet

Painotalo PunaMusta on tilannut Heidelberg Speedmaster XL 75-8-P+LX -koneen täydentämään Joensuun painotalonsa konekantaa. PunaMustan toimitusjohtajan, Jari Avellan (kuvassa), mukaan Heidelbergin mahdollisimman pitkälle viety automaatio vakuutti perinteikkään painotalon.

– Olemme viime vuosina investoineet pitkälle automatisoituun tuotantoon voimakkaasti ja se on parantanut tehokkuuttamme merkittävästi. Automaatio on auttanut henkilöstökulujen hallinnassa ja minimoinut materiaalihukan, kertoo PunaMustan toimitusjohtaja Jari Avellan.

– Nyt tarvitsemme Joensuuhun uuden arkkikoneen, joka tulee toimimaan ensisijaisesti kansikoneena ja myös muussa arkkituotannossa. Heidelberg ja mahdollisimman pitkälle viety automaatio olivat meille luonnolliset ratkaisut, koska molemmista on pitkäaikainen hyvä kokemus.

Nyt tilattu Speedmaster XL 75 on kahdeksanvärinen, kääntölaitteella, lakkayksiköllä ja pitkällä luovutuksella varustettu malli. Koneen varustukseen kuuluu mm. täysautomaattinen AutoPlate XL -levynvaihtojärjestelmä ja Prinect Inpress Control -mittausautomatiikka. Speedmaster XL -painokoneluokka edustaa uutta ja entistä suorituskykyisempää sukupolvea. Tilattu kone on seitsemäs Suomeen toimitettava Heidelberg Speedmaster XL -painokone.

AutoPlate XL -levynvaihto ja Inpress Control yhdessä merkitsevät käytännössä vain muutaman minuutin työnvaihtoaikaa, koska painoyksiköiden pesu ja levyjen vaihto tapahtuu kaikissa painoyksiköissä samanaikaisesti. Prinect Inpress Control -mittausjärjestelmä mittaa spektofotometrisesti värit painoarkilta sekä lukee kohdistusmerkit. Painoksen alussa värit ja kohdistus saadaan paikalleen automaattisesti, ilman hidastuksia. Molempien järjestelmien merkitys korostuu pitkässä kääntölaitekoneessa.

Automaatioon jo totuttu

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj -konserniin kuuluva PunaMusta Oy on yksi Skandinavian nykyaikaisimmista ja monipuolisimmista painolaitoksista. PunaMustassa ollaan totuttu pitkälle automatisoituihin painokoneisiin. Yhtiöllä on käytössään esimerkiksi maailman ensimmäinen täysautomaattisella levynvaihtojärjestelmällä varustettu heatset-rotaatio, Heidelberg-Harris M600 Autoplate vuodelta 1996.

– Uskomme, että uusi arkkikone antaa meille mahdollisuuden tuottaa entistä korkealaatuisempia lehtien kansia ja muita arkkitöitä hyvin kilpailukykyisesti. Tämä auttaa osaltaan meitä vahvistamaan myös jatkossa asemaamme lehtien, esitteiden ja suoramarkkinointituotteiden markkinoilla, arvioi Avellan tyytyväisenä.

Share: