Sonylta kolme uutta helppokäyttöistä digijärjestelmäkameraa

18.5.2009 11:42Uutiset » Laitteet

Kuka tahansa voi nyt ottaa upeita valokuvia, vaikkei olisikaan aikaisemmin käyttänyt järjestelmäkameraa. Sony laajentaa α-sarjaa tuomalla siihen kolme uutta, helppokäyttöistä digijärjestelmäkameraa. Uudet mallit, α230, α330 ja α380, panostavat erityisesti laadukkaaseen kuvaan ja ennennäkemättömän helppokäyttöisiin kuvausominaisuuksiin.

Uusien kameroiden muotoilussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttömukavuuteen. α230 on kevyin markkinoilla oleva digijärjestelmäkamera, jossa on APS-C -kokoinen kuvakenno ja sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Näppärän kokonsa ansiosta kamera ei vie turhaa tilaa laukussa ja sitä on kätevää kuljettaa mukana matkoilla.

– Uudet α-kamerat ovat houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat laadukkaita kuvia joutumatta opettelemaan kaikkia valokuvauksen saloja. Näissä kameroissa helppokäyttöisyys ja järjestelmäkameran monipuolisuus sekä hyvä kuvanlaatu kohtaavat. Niinpä valokuvaus on entistä hauskempaa niin tavalliselle perhekäyttäjälle kuin vaativammalle harrastelijalle. Samalla myös tulokset paranevat, kertoo Sonyn tuotepäällikkö Harri Siikala.

α330:n ja α380:n Quick AF Live View -ominaisuus mahdollistaa nopeatempoisen kuvaamisen, sillä kameran näytön esikatselukuva pysyy vauhdissa mukana. Reaaliaikaisen esikatselun hyödyt yhdistyvät nopeaan ja virheettömään automaattitarkennukseen, joka toimii jopa liikkuvan kohteen kuvaamisessa. Malleissa on kallistuva 2.7 tuuman LCD-näyttö, minkä ansiosta kuvaaminen sujuu mukavasti missä tahansa asennossa.

Sonyn uudet kamerat tuovat helpotusta myös niille, joille valokuvaustermit eivät ole vielä tuttuja. Avun tarjoaa kameran näytölle avautuva opastin, joka säätää asetukset automaattisesti kuvausolosuhteiden mukaan. Kuudesta asetusvaihtoehdosta voi valita olosuhteita parhaiten vastaavan. Näytölle avautuva suomenkielinen opastus helpottaa valinnan tekemistä ja näyttää esimerkkikuvan, josta voi päätellä, minkälainen kuvasta tulisi kyseisillä asetuksilla. Näyttö kertoo selkeästi, miten eri valotusasetukset vaikuttavat kuvan lopputulokseen. Asetusvalikossa on aiempaa vähemmän valintanappuloita, joten ensikertalainenkaan ei hämäänny järjestelmäkameran monipuolisista kuvausominaisuuksista.

Kuten muissakin α-sarjan kameroissa, myös uusissa malleissa on sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Se korjaa kameran heilahdukset ja mahdollistaa näin terävät kuvat silloinkin, kun kuvataan ilman jalustaa.

Kaikki uudet mallit voidaan kytkeä mihin tahansa teräväpiirtotelevisioon, jotta kuvia voi tarkastella yksityiskohtaisesti isoltakin näytöltä. PhotoTV HD -ominaisuus takaa entistäkin sujuvamman kuvankatselun yhteensopivien BRAVIA™-televisioiden näytöltä. Kameran kytkeminen televisioon käy helposti HDMI-liitännällä, ja kuvien katselua voi ohjata vaivattomasti television kaukosäätimellä.

Uudet α230- ja α330-kamerat ovat saatavilla heinäkuun alusta ja α380-kamera heinäkuun lopusta lähtien. Lähtöhinnat ovat 750 euroa, 790 euroa ja 950 euroa.

Share: