Pixmillin uusi tuotantojuhta haastaa silkki- ja offsetpainotyöt

7.10.2010 12:45Uutiset » Laitteet

HP Scitex TJ8600

Painoalan on puhuttu siirtyvän lähivuosina analogisesta silkki- ja offsetpainamisesta kohti digitaalista tulostamista. PixMill Yhtiöiden uusin laiteinvestointi HP Scitex TJ8600 -arkkitulostin on merkki, että murros on käynnistymässä myös Suomen markkinoilla.

– Graafinen teollisuus on jo vuosien ajan ollut muutostilassa. Painoalan taloushaasteet, ajatus kokonaisvaltaisesta palvelutarjonnasta sekä tehokkuusedut ovat ajaneet perinteistä painoalaa ja suurkuvatuotannon toimialoja yhä tiiviimmin yhteen. Ympäristöä kunnioittavien tekijöiden voimistuva korostuminen on myös vaikuttamassa alan murrokseen, kertoo HP suurkokotulostimien jälleenmyyjän, Seri-Decon toimitusjohtaja Jussi Heinämäki.

Hewlett-Packardin mukaan jopa yli 92 % kylteistä ja myymälän displaymateriaaleista, kuten julisteista ja roikoista tuotettiin vuonna 2008 analogisesti offset- ja silkkipainossa (*). Digitaalisen tulostustekniikan valmistajien mukaan näiden tuotantomuotojen valmistelu- ja värivaihtovaiheissa tuhlaantuu kuitenkin paljon ylimääräistä väriä ja painomateriaalia. Ympäristövastuu ja jätekuormitus on myös tärkeä aihe. HP:n mukaan eräs Yhdysvalloissa toimiva tavarataloketju arvioi jopa 25 % painetuista markkinointimateriaaleista päätyvän lopulta roskiin ilman minkäänlaista myynninedistämiskäyttöä.

Hewlett-Packardin HP Scitex Turbojet -arkkitulostinsarja on kehitetty ratkaisemaan juuri tätä yhtälöä. Sen avulla markkinoille tulostettaisiin vain tarvittava määrä myymäläjulisteita, nopeasti, kustannustehokkaaseen hintaan ja ympäristöä turhaan kuormittamatta.

PixMill edelläkävijänä

Pixmill Yhtiöt, yksi Suomen graafisen alan merkittävistä toimijoista, on investoinut kevään Fespa2010-messuilla Münchenissä esiteltyyn HP Scitex TJ8600 -arkkitulostimeen. Teollisen kapasiteettitason suurkokotulostin tuottaa rullalta arkille sekä matta- että kiiltopintaisia töitä jopa 80 arkkia (480 m2) tunnissa. Tällä teollisen tason suurkokotulostimella tuotetaan niin kaksipuoleisia julisteita, myymäläroikkoja, valokaappitulosteita kuin ulkomainoksia laajoina tuotantosarjoina ja alhaiseen yksikköhintaan.

Lähes sata suurkuva- ja tulostusalan osaajaa työllistävän konsernin toimitusjohtaja Matti Laajarinne kertoo:

– Investoimalla suurtehoiseen arkkitulostimeen voimme palvella yhä paremmin niin kotimaan kuin muidenkin Pohjoismaiden mainostajia. Hewlett-Packardin Turbojet-teknologian ja arkkitulostimen erinomaisten ominaisuuksien myötä voimme tarjota asiakkaillemme nopean ja kustannustehokkaan tuotantomuodon heidän moninaisten markkinointimateriaaliensa tuotantotarpeisiin.

HP Scitex TJ8600 -ominaisuudet:

– Automaattinen rullalta arkille tulostava UV-suurkokotulostin

– Värit: kuuden värin (CMYK, Lm, Lcy) HP TJ210 Scitex ink-UV-väri

– Tulostus: valittavissa mattapintainen tai kiiltopintainen tulostus

– Tulostusmahdollisuus: kaksipuoleiset tulosteet

– Maksimi tulostuskoko: 1,58 x 3,72m

– Ulkokesto: kaksi vuotta UV-säteitä ja kosteutta vastaan

– Tulostusnopeus: 480m2 tunnissa, jopa 80 arkkia tunnissa

– Värikulutus: mattatulosteissa 130m2 / litra, kiiltotulosteissa 160m2/litra

*) Lainaus: The Future of Printed Signage, PIRA: maailmanlaajuinen auktoriteetti pakkaus-,
paperi- ja tulostus/painoalojen toimittajaverkostolle.

Share: