Océlta sensaatiomainen uutuus

14.12.2007 15:28Uutiset » Laitteet

Oce on julkistanut neljä uutta tuotantotulostinta. Joukossa on yksi todellinen sensaatio. Se on tulostin, joka tulostaa yli 2000 värisivua minuutissa. Ja jokainen sivu voi olla erilainen. Tulostusnopeus on tuplasti niin nopea kuin mikään tähän astisista laitteista markkinoilla.

Laitteen nimi on Océ Jetstream. Se on ensimmäinen mustesuihkutekniikkaan perustuva tulostin, jonka Océ tuo transaktiopainamiseen. Aikaisemmin yritys on hyödyntänyt mustesuihkutekniikkaa vain suurkuvatulostimissaan. Uutuus on kehitetty tiiviissä yhteistyössä japanilaisen Miyakoshin kanssa. Miyakoshi on parhaiten tunnettu erilaisten etikettipainokoneiden valmistajana. Heillä on vankka tietämys, miten valmistetaan pitkiäkin paperiratoja, joiden kohdistus etu- ja takasivulle pysyy täsmällisenä. Mustesuihkupäiden valmistajaa Océ ei puolestaan paljastanut. Yritys kertoi ainoastaan sen, että tulostuspäihin tehtiin satoja muutoksia Panasonicin päihin verrattuna, jotka olivat projektin alussa käytössä. Siitä on noin kaksi vuotta aikaa.

Laitteen ohjelmistollinen puoli on kokonaan Océn itsensä kehittämää, esimerkiksi ICC-profiilit. Siten laite voidaan helposti yhdistää muihin laitteisiin, joita ohjataan myös Océn Prisma-työnkulun kautta.

Kaksi eri versiota

Laitetta myydään kahtena eri versiona, 1100 ja 2200. Jos haluaa saavuttaa maksiminopeuden (2052 A4-pintaa), tulee käyttöön kaksi yksikköä, joista ensimmäinen tulostaa etupuolen ja toinen yksikkö paperiradan kääntämisen jälkeen takasivun. Tämä on malli 2200. Molemmissa malleissa paperiradan leveys on 52 senttiä, joka riittää hyvin A3-tulostukseen. Laite voidaan ostaa myös yhdellä yksiköllä. Sitä voidaan hyödyntää kaksipuolisissa tulosteissa A4-leveyksissä siten, että sillä ajetaan ensin toinen puoli, paperi käännetään ja ajetaan samalla yksiköllä toinen puoli. Yhdellä yksiköllä ajettaessa voidaan tulostaa 1026 värisivua minuutissa. Myös hinta on noin 60 prosenttia alhaisempi kuin kahden yksikön kokonaisuus, joka maksaa kaikkiaan noin 3 miljoonaa euroa.

Océn muut uutuudet ovat väritulostin Océ ColorStream® 10000 ja mustavalkotuotantoon suunnitellut Océ VarioStream® 8000 ja Océ VarioStream 9710.

Peter Ollén
Lisätietoja www.oce.com.

Share: