NEC panostaa ympäristöystävällisyyteen

14.11.2008 17:39Uutiset » Laitteet

NEC tuo markkinoille ympäristöä säästävän ammattimaisen näyttösarjan nimeltä NEC MultiSync® EA.

Sarjan kaikki näyttökoot on varustettu erikoisominaisuuksilla, joiden avulla käyttäjä voi vähentää ilmaston kuormittumista ja siten pienentää energiakustannuksia. NECin näytöt ovat esimerkiksi markkinoiden ensimmäisiä, joissa Carbon Footprint -mittari ilmaisee, kuinka paljon hiilidioksidia ilmakehään vapautuu käytön aikana.

NEC MultiSync® EA (Enterprise Advanced) -sarja säästää kustannuksia ja ympäristöä kannustamalla käyttäjää pienentämään virrankulutusta. Hyödyntämällä näytön energiansäästötilaa, joka pienentää virrankulutusta vähintään 20 prosentilla, yksittäinen käyttäjä voi vaivatta säästää 50 g hiilidioksidia päivässä.

Näytön Carbon Footprint -mittarin avulla käyttäjä voi helposti seurata, miten erilaiset asetukset pienentävät näytön ympäristövaikutuksia. Mittarin laskelma perustuu hiilidioksidi-päästöjen laskentaa koskeviin kansainvälisiin tutkimuksiin (www.carbonfootprint.com).

EA-sarjaan kuuluu neljä eri näyttökokoa: 19, 22, 24 ja 26 tuumaa. Vaikka suuntaus alalla on kohti laajakuvaa, NEC panostaa edelleen vahvasti 19 tuuman näyttöihin, sillä tälle koolle on yhä kysyntää suurissa yrityksissä. Kaikilla sarjan malleilla on kolmen vuoden On-site-vaihtotakuu.

Sarjan muotoilu on suunniteltu erityisen ergonomiseksi. Kaikissa sarjan malleissa on sisäiset kaiuttimet (1 + 1 W) ja kuulokeliitäntä, mikä on yhä tärkeämpää, kun tietokoneiden käyttö web-pohjaisessa opiskelussa yleistyy. EA-sarjan malleja voidaan säätää 110 mm korkeussuunnassa, ja VESA-standardin mukaisten kiinnitysreikien ansiosta näyttö voidaan laskea oman jalustansa tasolle.

EA-sarjasta on myynnissä jo 19 tuuman näytöt, suositushintaan noin 380 euroa.

Lisätiedot NECin näytöistä: Jouko Iso-Markku, Pericad Oy, puhelin 0291 230 212

Share: