NEC julkisti uuden lcd-näytön yrityskäyttöön

13.1.2009 12:22Uutiset » Laitteet

NEC on lanseerannut uuden MultiSync® Professional -näyttösarjan, jonka toiminnallisuudet vastaavat monen eri alan yritysten ja ammattilaisten vaativiin tarpeisiin. Sarjan ensimmäinen malli rantautuu Suomeen tammikuun aikana. Monitori sisältää paljon energiatehokkuutta lisääviä ominaisuuksia.

NEC MultiSync P221W on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu lcd-laajakuvanäyttö, jonka laadukkaat kuvat ja värit ovat monitorin S-PVA-paneelin ja 10-bittisen hakutaulukko (LUT) -laitteistotoiminnon ansiota. Näytön värientoisto- ja ergonomiaominaisuudet tekevät siitä hyvän vaihtoehdon eri toimialoille ja tätä kautta eri käyttötarkoituksiin.

Monipuolista näyttöä voi hyödyntää esimerkiksi kuvankäsittely- ja taittotyöhön, cad/cam-sovellusten käyttöön tai terveydenhuollossa konsultointiin ja lääketieteellisten kuvien esittelyyn. Se taipuu myös moninäyttösovellusten käyttöön, jotka ovat yleisiä muun muassa finanssialalla ja erilaisten tilojen valvonnassa. Uusi näyttö on oiva vaihtoehto perinteisille 19 tuuman näytöille.

– NEC MultiSync P221W tarjoaa kilpailukykyiseen hintaan laadukkaan ja monipuolisen näytön, joka soveltuu erilaisiin käyttötarkoituksiin ja -ympäristöihin, toteaa NEC Scandinavian näyttötuotteista Suomessa vastaava Esa Ilmari.

Näyttöön integroitu S-PVA-paneeli tarjoaa paremman väritoiston lisäksi 1000:1-kontrastisuhteen. Näytön maksimivaloisuus on 300cd/m©˜, ja sen vasteaika on kuusi millisekunttia. Lcd-näyttö tukee 92 prosenttia NTSC-värijärjestelmän (National Television System Committee) 16,7 miljoonasta luokitellusta väristä sekä 1680×1050 resoluutiota. Näyttö on helppokäyttöinen. Se optimoi automaattisesti näyttöasetuksia esimerkiksi tilanteissa, joissa resoluutiota tai frekvenssiä vaihdetaan.

Ergonominen, ympäristöystävällinen ja energiatehokas

NEC MultiSync P221W -näytön ergonomiset ominaisuudet parantavat työntekijöiden tuottavuutta ja suorituskykyä. Käyttäjä voi säätää näytön korkeutta enimmillään 15 senttiä omien ergonomisten tarpeidensa mukaan. Lisäksi näyttöä voi kääntää vaakatasossa 340 astetta ja pystytasossa 90 astetta, mikä lisää tehokkuutta ryhmätyöskentelyyn.

Lcd-näyttö on EPEAT-sertifioitu. Se on varustettu hiilijalanjälkeä seuraavalla mittarilla, jolla nähdään kuinka paljon näyttö säästää hiilidioksidipäästöjä sen käyttöiän aikana. Laitteen ollessa päällä se kuluttaa 62 wattia sähköä, stand-by-tilassa ainoastaan 2 wattia. Lisäksi näytön EcoMode-ominaisuuksien ansiosta näytön energiatehokkuutta voidaan parantaa vielä entisestään. AmbiBright-toiminto säätää näytön kirkkautta käyttöympäristön valoisuuden mukaan. Lisäksi käyttäjä voi asettaa näyttöön kellonajat, jolloin se sulkeutuu automaattisesti. Yhdessä ominaisuudet laskevat merkittävästi näytön tuottamia hiilidioksidipäästöjä ja estävät turhaa virrankäyttöä. NEC MultiSync P221W sisältää analogisen sekä kaksi digitaalista porttia, jolloin asiakas voi hyödyntää esimerkiksi HDCP-standardia.

Hinta- ja saatavuustiedot

NEC MultiSync P221W saapuu Suomen markkinoille tammikuussa. Sen verollinen suositushinta on 550 euroa (sis. alv). Näyttö on saatavissa mustana ja valkoisena. Tuotteella on kolmen vuoden takuu. NEC MultiSync P221W täyttää ISO 13406-2 -, Energy Star -, CE, TÜV Ergomi – ja TCO´03 -standardien vaatimukset.

Linkki: www.nec.fi

Share: