Mustesuihkutulostusta tavallisilla väreillä

16.12.2014 08:54Uutiset » Laitteet

Brittiläinen tutkimusyhtiö TTP kertoo kehittäneensä uuden digitaalisen mustesuihkutekniikan, jonka avulla tulostamisessa voidaan hyödyntää normaaleja teollisuusvärejä erikoisvärien lisäksi. Vista Inkjet -tekniikka voi mullistaa esimerkiksi autojen ja lentokoneiden valmistusta.

TTP on kehittänyt uuden tulostuspään, joka on patentoitu. Sen rakenne perustuu planaarimenetelmään, joka sallii musteen vapaan kiertämisen ja joka hallitsee tarkasti musteen suihkutusta 0,5 pikolitran mustepisteestä aina yhden nanolitran pisteeseen. Tulostamisessa voidaan näin käyttää nykyisten mustesuihkuvärien lisäksi värejä, joissa on suuria hiukkaskokoja ja korkea viskositeetti.

TTP on tiedotteen mukaan jo testannut tekniikkaa menestyksellisesti selluloosaväreillä ja polyuretaaniväreillä, joita käytetään autojen ja lentokoneiden runkojen valmistuksessa. Yhtiö etsii nyt yhteistyökumppaneita tekniikan kaupallistamiseksi. TTP on Cambridgen lähellä Englannissa toimiva tutkimus- ja kehitysyhtiö, joka on toiminut jo 25 vuotta.

Kuva: Vista Inkjet -tulostuspää/TTP.

Share: