Mimakilta merkittäviä uutuuksia

17.2.2012 14:05Uutiset » Laitteet

Mimaki JV400-130/160LX

Mimaki julkaisee ensi viikon Fespa Digital -messuilla Barcelonassa kaksi uutta tulostinmallia. Mimakin mukaan sekä uusi lateksi- että liuotin-UV-tulostin asettaa uudet standardit leveiden mustesuihkutulostimien markkinoille. Tähän mennessä HP on ollut ainoa lateksitulostimien valmistaja.

Niin sanottu lateksitulostin JV400-130/160LX on ympäristöystävällisiä lateksivärejä käyttävä innovatiivisen kehittelyn tulos. JV400-130/160SUV on puolestaan poikkeuksellinen tulostin, sillä siinä yhdistyvät liuotinvärin joustavat ominaisuudet ja uv-värin kesto. Kummankin tulostimen toimitukset alkavat keväällä 2012.


Lateksiuutuudessa myös valkoinen väri

JV400-130/160LX on on maailman ensimmäinen valkoista väriä tulostava ympäristöystävällinen lateksitulostin. Mimakin valkoinen väri mahdollistaa erittäin laajan erikoismateriaalien käytön läpinäkyvästä PET-muovista ikkunansuojakalvoihin unohtamatta perinteisiä materiaaleja. Valkoisen värin kierrätysjärjestelmä takaa huolettoman ja ongelmattoman käytön.

Mimakin lateksiväri kuivuu nopeasti ja kolmen lämmittimen avulla saavutetaan hyvä tulostusjälki matalillakin kuivauslämpötiloilla. Tämä mahdollistaa entistä laajemman materiaalivalikoiman lateksiväriä käyttävissä tulostimissa.

Tulostuslaatu syntyy pienimmillään 4 pikolitran muuttuvasta pisarakoosta, joka takaa tasaiset liukuvärit ja ihonsävyt. Tulostusnopeus korkeimmalla laadulla on 14.2 m2/h. Tulostin voidaan asentaa joko 4-värisenä tai 7-värisenä, jolloin käytössä ovat myös valkoinen, light magenta ja light cyan.


Liuotin ja UV samassa paketissa

Toinen uutuus, JV400-130/160SUV, tulostaa neljällä värillä 18 neliömetriä tunnissa. Tulostin yhdistää liuotinvärin ja UV-värin ominaisuudet. Väri tunkeutuu materiaalin sisään ja UV-valo viimeistelee tulosteen luomalla tasaisen ja kiiltävän ”pinnoitteen”, joka näyttää hyvältä, mutta ennen kaikkea suojaa tulostetta, säilyttäen liuotinvärien kirkkaan värimaailman.

UV-kuivaus muodostaa suojan naarmuuntumista ja säätä vastaan, mikä täyttää vaativammankin tulostajan tarpeet. Tulostimesta ulos tullessaan tuloste on täysin kuiva ja valmis jälkikäsittelyyn.

Uusi rippiohjelma

Molemmat tulostimet hyödyntävät RasterLink RIP-ohjelman uusinta versiota 6. Tämän ohjelman uusilla erikoisominaisuuksilla saadaan tulostettua nopeasti ja kustannustehokkaasti jopa kolme kerrosta valkoista väriä yhdellä vedolla.

Mimakin tulostimia Suomessa jälleenmyy Signcom Oy.

Share: