Merkittävä uutuus pakkaustuotantoon

29.4.2008 12:14Uutiset » Laitteet

Stora Enso ja Xerox tuovat yhdessä markkinoille uraauurtavan ratkaisun pakkausten digitaaliseen painamiseen ja stanssaukseen. Täysin integroitu Stora Enso Gallop -tuotantolinja on suunniteltu “on-demand”-tuotantoon.

Stora Enso Gallop -linja yhdistää maailman johtavien valmistajien uusinta huipputeknologiaa. Linjan alkupäässä on digitaalinen painokone Xerox iGen3® integroidulla Epic CTi-635 -lakkayksiköllä, jossa on vaihtoehtoina joko vesilakka- tai UV-lakkapäällystys. Täysin uusi pinoamis- ja kuljetinyksikkö säätelee materiaalin kulkua edelleen aihioiden leikkaukseen, joka tapahtuu KAMA:n uudella stanssauskoneella, jossa suurin arkkikoko on 580 x 400 mm.

Tuotantolinja on ensi kertaa esillä Stora Enson näyttelyosastolla Interpack 2008 messuilla, jotka pidetään 24.-30. huhtikuuta Düsseldorfissa Saksassa. Linja on esillä myös drupassa.

Etuja lääketeollisuudelle

Stora Enso Gallop tuotantolinja tarjoaa merkittäviä etuja esimerkiksi lääketeollisuudelle, jossa haetaan “on-demand”-tuotannon hyötyjä, pakkausten jäljitettävyyttä ja väärennösten estämistä. Euroopassa voimassa olevien kielivaatimusten vuoksi lääketeollisuudessa joudutaan käsittelemään pieniä eräkokoja. Stora Enso Gallop -linjalla tuotanto voidaan suunnitella kysynnän mukaan ja pakkausmateriaalien toimitusajat lyhenevät yhdestä tai kahdesta viikosta yhteen tai kahteen päivään. Ratkaisu parantaa toimitusketjun logistiikkaa, ohjattavuutta ja varaston kiertoa. Lyhyt läpimenoaika on merkittävä etu lääkeyrityksille, jotka haluavat saada tuotteensa markkinoille nopeasti sen jälkeen, kun aikaa vievä lakisääteinen hyväksymisprosessi on saatu päätökseen.

Lääketeollisuus tarvitsee myös uusia pakkausratkaisuja, jotka parantavat lääketurvallisuutta ja vaikeuttavat väärennösten pääsyä markkinoille. Pakkauksiin painettavat yksilölliset merkinnät antavat mahdollisuuden pakkausten jäljittämiseen ja väärennösten torjuntaan.

Pienet erät ja yksilöidyt painatukset tekevät Stora Enso Gallopista varteenotettavan ratkaisun myös kosmetiikan, mediatuotteiden ja personoitujen liikelahjojen pakkaamiseen.

Valtteina joustavuus ja vaihtuvat tiedot

– Yhtenäinen tuotantolinja tarjoaa selkeitä etuja brändinomistajille ja pakkausvalmistajille, joilla on käytössään tämä teknologia. Stanssin arkkikoko ja kapasiteetti on suunniteltu Xerox iGen3 -painokoneen mukaan, mikä mahdollistaa nopeat vaihdot, joita tarvitaan valmistettaessa erilaisia pakkauksia pieninä sarjoina. Tämä monipuolisuus yhdessä digitaalisesti painettavien vaihtuvien tietojen kanssa tekee ratkaisusta ainoan laatuaan koko maailmassa, sanoo Stora Enso Digital Solutionsin toimitusjohtaja Pekka Tommola.

– Xeroxin painokone ja Epicin lakkayksikkö yhdistävät ensimmäisenä maailmassa digitaalisen painamisen ja vesilakkapäällystyksen, joka on lääkkeiden ja elintarvikkeiden pakkaamisessa välttämätöntä tuoteturvallisuusvaatimusten vuoksi. Siksi kyseessä on huikea läpimurto pakkausten digitaalisessa painamisessa.

Koko pakkausprosessi saman katon alle

Ratkaisu voidaan räätälöidä päällystykseen tai stanssaukseen jo investoineiden asiakkaiden tarpeisiin standardimoduulien avulla. Xerox iGen3 -digitaalipainokone tarjoaa pakkauskäytössä vaaditun väriskaalan, kapasiteetin ja painojäljen ja tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle offset-painotekniikalle etenkin lyhyissä tuotantosarjoissa. Stora Enson Tambrite-, Ensocoat- ja Ensogloss-kartongit on testattu ja hyväksytty käytettäväksi iGen3-painokoneella.

Stora Enso Gallopin markkinoinnista vastaavat Stora Enso Digital Solutions N.V. ja Xerox yhdessä. Linjaa on mahdollista täydentää markkinoilla saatavilla olevilla kotelonvalmistus-, liimaus- ja täyttökoneilla, jolloin koko paino- ja pakkausprosessi saadaan saman katon alle.

Stora Enso Gallop -ratkaisu tulee markkinoille Euroopassa toukokuussa 2008 ja Pohjois-Amerikassa vuoden 2009 loppupuolella.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: