Maailman suurin heatset-painokone käynnistyi

15.11.2013 09:59Uutiset » Laitteet

Maailman suurin kaupallinen heatset-painokone on aloittanut tuotannon Wassenbergissä Saksassa. Manroland Web Systems toimitti 160 sivua kerralla painavan Lithoman-koneen WKS Druckholding-yhtiölle.

Uusi painokone koostuu kahdesta 80 sivua painavasta koneesta, jotka on integroitu 160 sivua kerralla painavaksi järjestelmäksi. Painokoneen leveys on 4,5 metriä ja nopeus 50 000 kierrosta tunnissa. Järjestelmä on erittäin pitkälle automatisoitu.

Lithoman-painokoneella tullaan painamaan pääasiassa aikakauslehtiä, kuvastoja ja liitteitä. Koneella on yksi leikkuuyksikkö, joka on sovitettu WKS:n tarpeita varten. Myös koneen taittoyksikön rakenne on räätälöity, mikä mahdollistaa hyvin joustavan tuotannon. Koneella voidaan tuottaa enimmillään 500 000 tuotetta tunnissa.

WKS on Saksan johtavia rotaatiopainotaloja. Painokoneinvestoinnin yhteydessä useita vanhempia järjestelmiä poistettiin käytöstä. Yhtiöllä on nyt kahdeksan Manroland Web Systemsin toimittamaa painokonetta, joiden sivumäärät vaihtelevat välillä 32-80 sivua.

Kuva: Uusi Lithoman-painokone, Manroland Web systems.

Share: