Maailman ensimmäinen leikkaava UV-tulostin

19.9.2008 00:11Uutiset » Laitteet

Roland DG on lanseerannut liuotintulostimien tuoteperheensä oheen ainutlaatuisen UV-tulostimen, joka tuo kuvatuotannon ammattilaisille uudenlaisia mahdollisuuksia. Uudessa VersaUV LEC-300-tulostimessa yhdistyvät UV-värit, energiaa säästävä LED-valotekniikka, Print&Cut-leikkausominaisuus, CMYK + valkoinen lisäväri sekä pintalakkatoiminto.

Rolandin uutuudella voidaan tuottaa joustavasti värikylläisiä 75 cm leveitä erikoisefektikuvia. Tulostimella saadaan valmistettua myös ainutlaatuisia pintastruktuureja, myös pienissä tuotantoerissä.

Lakkatoiminnolla lisätään kuvan kestoa lakkaamalla juliste reunasta reunaan matta- tai kiiltopintaiseksi. Kohdelakkauksella korostetaan puolestaan mainostarroissa kuvan osaa tai lisätään siihen elävyyttä. Paksummalla lakkakerroksella saadaan muun muassa kohokirjaimia. Linssilakkauksella saadaankin toteutettua sisustustulosteisiin tyylikästä kolmiulotteisuutta ja hienostuneita pintastruktuureja, kuten krokotiilinahan jäljitelmiä. Maksimaalisella seitsemällä lakkakerroksella valmistetaan myös paksuja linssitarroja, jotka on aiemmin tehty käsityönä, linssiaineiden kanssa taiteillen.

Tulostus- ja korostustoimintojen lisäksi sama laite hoitaa tehokkaasti myös tarrojen, etikettien, julisteiden ja sisustuselementtien muotoon leikkauksen.

Tulostimen LED-valotekniikkaa ei vaadi aikaa vieviä alkuvalmisteluja tai jäähdytystaukoja kesken tuotannon. Uusi valotekniikka vie myös tavallista vähemmän sähköä. Samojen lamppujen luvataan testien perusteella kestävän aina 10 000 käyttötuntia, mikä on jopa 5 kertaa enemmän kuin tavallisen halogeenilampun kesto. Rolandin LEC-300 edustaa uuden sukupolven Energy Star -sertifioitua tulostinta.
Laitetta myyvät Suomessa sekä Roland DG että Seri-Deco.

Katso yrityksen Seri-Deco estradisivu
Share: