Landan nanografiakone reilun vuoden päästä asiakkaille

27.9.2013 10:52Uutiset » Laitteet

Landa S10FC

Reilu vuosi on kulunut aikaa, kun nanografiapainokoneet esiteltiin Drupa-messuilla prototyyppeinä. Nyt nanografian kehittäjä Banny Landa on ilmoittanut päivitysuutisia. Ensimmäiset Landa-koneet tulevat olemaan B1-koon painokoneita, S10FC kartonkituotantoon ja S10C peruspainotuotantoon. Landan aikomus on aloittaa betakoneiden toimitus Landa S10FC -kartonkikoneen osalta 2014 viimeisellä kvartaalilla ja S10C-koneen osalta sen jälkeen.

Landa on kehittänyt Drupan jälkeen nanoteknologiansa laatua ja myös koneiden ulkonäköä. Drupa-messuilla älykännykältä näyttänyt painokone näyttää nyt enemmän painokoneelta.

– Olemme työskennelleet läheisesti asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme, että nanografiapainaminen täyttää nopean tuotantopainamisen tehokkuus- ja laatuedellytykset. Olemme kehittäneet esimerkiksi koneen luovutuspäähän Landa Operator Cockpit -alueen, jossa painokoneen operaattori ohjaa tuotantoa. Se tulee asettamaan painokoneen operoinnille aivan uudet standardit, Benny Landa kertoo.

Landa Operator Cockpit koostuu isosta kosketusnäyttöpaneelista, johon saa esimerkiksi videokuvaa painokoneen sisältä. Cockpit-alue muistuttaa edelleen älykännykkää ja on visuaalisesti erittäin näyttävä. Itse painokoneen julkisivu on nyt pelkistetty, toisin kuin vielä Drupassa. Muutos tehtiin Landan mukaan asiakkailta saadun palautteen mukaan.

Parempi laatu ja lakkayksikkö

Landan painokoneen sisälle on tuotu uudet mustesuihkuvärin “sylkijät” (ink ejectors) ja koneella saavutettava resoluutio on noussut 1200 dpi:hin. Myös paperinkuljetusjärjestelmä on saanut päivityksen. Nyt sekä paperi- että muovimateriaalit kulkevat varmemmin. Saataville on tullut myös koneeseen integroitava lakkausyksikkö, joka on mielenkiintoinen uutinen varsinkin pakkaustuotantoa ajatellen.

Share: