Konica Minolta tuo uusia teknologioita energiansäästöön

20.5.2008 11:47Uutiset » Laitteet

Konica Minoltan bizhub C550 ja C650 -monitoimilaitteet kuluttavat vähemmän energiaa ja tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä uuden induktiolämmitysteknologian sekä Konica Minoltan kehittämän polymeerisen Simitri HD väriaineen avulla.

Monitoimilaitteet palkittiin ympäristöystävällisten teknologioidensa ansiosta Japanin teollisuusministeriön energiataloudellisuuspalkinnolla.

– Japani on edelläkävijä ympäristöasioissa. Siksi Japanissa myönnetty energiataloudellisuuspalkinto bizhub C550 ja C650 -malleille on selkeä osoitus Konica Minoltan tutkimuksen ja tuotekehityksen onnistumisesta. Kehitystyössä on onnistuttu yhdistämään energiataloudellisuus ja tulosteiden korkea laatu, kertoo Jarno Ahonen, Suomen Konica Minoltan markkinointijohtaja.

Palkittujen laitteiden käyttämä induktiolämmitysteknologia vähentää merkittävästi laitteiden sähkönkulutusta tehostamalla lämpöyksikön lämmitystä. Monitoimilaitteiden perinteinen halogeenilämmitys kuluttaa yli 60 % laitteen kokonaisvirrankulutuksesta – ennen kaikkea pitkän lämpiämisajan vuoksi. Induktioteknologia lyhentää lämmitysaikaa 20 prosentilla.

Palkinnon myöntämisen perusteena on myös polymeerinen Simitri HD (High Definition) väriaine. Konica Minoltan kehittämän väriaineen partikkelit ovat erittäin pienikokoisia ja yhdenmuotoisia. Rakenteeltaan väripartikkelit ovat kovakuorisia mutta sisältä pehmeitä: näin väriaine sulaa normaalia alemmassa lämpötilassa ja käyttää noin 40 prosenttia vähemmän energiaa värin kiinnitykseen kuin perinteiset väriaineet. Myös väriaineen valmistusprosessissa on panostettu energiansäästöön.

– Yhtenä alan johtavista valmistajista Konica Minolta tietysti tuntee ja kantaa vastuunsa monitoimilaitteiden ympäristövaikutuksista, toteaa Ahonen.

http://www.konicaminolta.fi/

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: