Kodakilta uusi termolevy

24.3.2010 10:32Uutiset » Laitteet

Kodakilla on Ipex-messuilla ensiesittelyssä uudet KODAK TRILLIAN SP -termolevyt. TRILLIAN SP -levyt esitellään Kodakin osastolla KODAK MAGNUS 800Z QUANTUM -levytulostimessa, joka on varustettu automaattisella lavalataajalla ja uudella KODAK Intelligent Prepress Manager -ohjelmistolla.

– Uudet TRILLIAN SP -levyt antavat käyttäjälleen sellaisen etujen yhdistelmän, mihin mikään muu levy markkinoilla ei pysty, sanoi Kodakin levyliiketoiminnan johtaja Diane McCue.
– TRILLIAN SP -levy ei pelkästään ole nopea ja suorituskykyinen – mistä Kodak on kuuluisa – lisäksi se vähentää merkittävästi käytön kokonaiskustannuksia ja samalla pienentää termolevyjen aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Levy vastaa kaikkiin niihin kuumiin kysymyksiin, jotka painotalojen täytyy ratkaista. Tuomalla markkinoille innovatiivisia uusia levyratkaisuja, kuten TRILLIAN SP -levyt, vastaamme lupaukseemme olla asiakkaidemme paras kumppani auttamassa heitä kasvattamaan liiketoimintaansa.

Sekä arkkipainokoneita että rotaatioita käyttävät tilauskirjapainot kohtaavat jatkuvan kilpailutilanteen, missä heidän pitäisi lisätä tehokkuuttaan, nopeuttaa läpimenoaikoja parantaa laatua. TRILLIAN SP -levyt vähentävät kokonaiskustannuksia – ja ovat ympäristöystävällisiä – koska ne käyttävät paljon vähemmän kemikaaleja, eivätkä tarvitse esilämmitys- tai polttokarkaisu-uuneja edes pitkiä painoksia ja kovia kemiallisia olosuhteita varten tehtäville levyille.

Uudet levyt ovat laajalti yhteensopivia nykyisten CTP-tulostimien ja kehityskoneiden kanssa. Kehityskone on helpompi pestä ja tarvitsee vähemmän huoltoa. Lisäksi uusien levyjen valotuksen liikkumavara on laaja, joten ne ovat stabiilimpia, vaihteluita on vähän ja käyttäjän valvontaa tarvitaan vain vähän. Levyjen kehitysnopeus ja läpimenoaika on parempi ja ne tuottavat tasaisen korkean painolaadun painokoneella.

– Uudet TRILLIAN SP -levyt edustavat termolevyteknologian tulevaisuutta. Kodak investoi merkittävästi tutkimukseen ja tuotekehitykseen tavoitteenaan parantaa tehokkuutta, alentaa painotalojen kustannuksia ja säilyttää tuottavuus ja laatu, McCue lisää.

TRILLIAN SP -levyt ovat tällä hetkellä beta-testauksessa asiakkailla Euroopassa, Amerikassa ja Tyynenmeren alueella. Uudet levyt tulevat maailmanlaajuisesti saataville heinäkuussa.

Trillian parhaimmillaan Magnuksen kera

TRILLIAN SP -levyjen ja MAGNUS 800Z QUANTUM -levytulostimen yhdistelmä antaa Kodakin mukaan käyttäjilleen optimaalista tehokkuutta ja tuottavuutta. Siinä yhdistyy uuden levyn stabiilius ja nopea tulostus- ja kehitysaika MAGNUS 800Z QUANTUM -levytulostimen 60 levyn tulostusnopeuteen tunnissa. Lisäksi ratkaisuun kuuluu markkinoiden ainoa 8-sivun levyjen lavalatauslaite, jonka ansiosta valvomaton tuotantoaika on pidempi.

TRILLIAN SP -levyjen julkistusta tulee seuraavan vuoden aikana seuraamaan muiden uusien Kodak-levyjen esittely. Ne tulevat merkittävällä tavalla parantamaan painojen mahdollisuutta parantaa suorituskykyä sekä painokoneella että levynvalmistuksessa. Samalla ne vähentävät kustannuksia ja ympäristön kuormitusta.

Uusi levy liittyy tammikuussa julkistettujen, uudelleen suunniteltujen KODAK TRENDSETTER -levytulostimien seuraan. Uudet TRENDSETTER -levytulostimet hyödyntävät Kodakin koeteltua termotulostuspäätä, joka käyttää KODAK SQUARESPOT -tulostustekniikka. Lisäksi niiden vaatima lattiapinta-ala on pieni, mikä helpottaa tehokasta tilankäyttöä; laitteisto ja ohjelmisto on päivitetty, mikä pidentää koetellun tulostimen käyttöikää; ja luotettavuus ja huollettavuus on entistä parempi, mikä nostaa käyttöastetta ja vähentää huoltokustannuksia.

Levytulostuksen etäseurantaa

Koko levylinjan etäseurantaan ja valvontaan suunniteltu KODAK Intelligent Prepress Manager (IPM) tulee olemaan kaupallisesti saatavilla Ipexissa. Se on suunniteltu tehostamaan tilauskirjapainojen toimintaa. Järjestelmä tuottaa automaattisesti tiedot laitteiden tilasta ja prosessin poikkeamista sekä materiaalin käytöstä sähköpostilla tai tekstiviesteinä ja antaa näin mahdollisuuden pidempään valvomattomaan toimintaan. IPM:n avulla myös huolto voi paikallistaa ongelmia etänä entistä nopeammin, mikä nostaa käyttöastetta. Lisäksi painot voivat parantaa tehokkuusstandardejaan ja vähentää kemikaalikustannuksia tekemällä tietoon pohjautuvia ratkaisuja, jotka perustuvat prosessi-informaatioon ja monipuolisiin räätälöitäviin raportteihin.

Share: