KBA nopeutti arkkipainokonettaan

23.3.2016 09:21Uutiset » Laitteet
Kuva KBA.
Kuva KBA.

KBA on uudistanut Rapida 145 KBA -arkkipainokonettaan. Laite on nyt entistä nopeampi ja tehokkaampi muun muassa painettujen arkkien uuden käsittelytekniikan ansiosta. Uudistettua konetta esitellään drupa-messuilla.

KBA on automatisoinut ja tehostanut laajan formaatin arkkipainotuotantoaan monin tavoin. Uudistettu Rapida 145 pääsee nyt 18 000 arkin tuntivauhtiin. Koneessa on kuusi väriä, päällystysyksikkö ja automaattinen pinoamisjärjestelmä. Arkin koko on 1060 x 1450 millimetriä.

Uusi kaksoispinojärjestelmä optimoi varsinkin pakkauspainamista. Paperijäte voidaan poistaa koneesta sen käydessä täydellä vauhdilla. Jäte menee toiseen pinoon ja puhdistettu arkki toiseen. Puhdistettu arkkipino voidaan lähettää heti jälkikäsittelyyn. Kaksoispinojärjestelmä voidaan ottaa käyttöön myös keskikoon Rapida 106 -mallissa.

Koneen muita ominaisuuksia ovat automaattinen paperin venymisen kompensointi ja kehittynyt värinhallinta. KBA esittelee messuilla uuden koneen sisällä toimivan QualiTronic PDF -arkintarkistusjärjestelmän. Se vertaa arkin sisältöä pre-pressin PDF-tiedostoon.

Share: