Karille 8-värinen Heidelberg Speedmaster

7.5.2012 12:07Uutiset » Laitteet

Heidelberg sm 102

Jyväskyläläinen Kari Team on tehnyt Heidelberg Finlandin kanssa sopimuksen 8-värisen Heidelberg Speedmaster SM 102 -painokoneen hankinnasta. Samassa yhteydessä sovittiin siirtymisestä Heidelbergin toimittamiin Flint-painoväreihin.

Kari Team tunnetaan ehkä paremmin nimellä Kirjapaino Kari Ky. Painotoiminnan lisäksi yhtiön tukijalkana on mittava toimistotarviketukkukauppa.

– Isäni Kari Pynnönen perusti painon vuonna 1966 ja ensimmäinen kone oli Heidelberg-tiikeli. Sama kone on meillä edelleen tuotannossa ja sillä tehdään lähes päivittäin stanssauksia ja preeglauksia, kertoo Kari Teamin toimitusjohtaja Jari Pynnönen.

– 1970-luvun alussa isä hankki ensimmäisen offset-koneen ja se ei ollut Heidelberg. Siitä ruostui kuitenkin vesikaukalot puhki parissa vuodessa ja siitä lähtien kaikki painokoneemme ovat olleet Heidelbergeja.

Iso kone tuo kilpailukykyä

Muutama vuosi sitten Kari Teamissa mietittiin 8-värisen B2-formaatin koneen hankintaa, mutta nyt hankittu B1-formaatin kone on Pynnösen mukaan monipuolisempi ja tuo kilpailukykyä myös isompiin painatuksiin, kuten monisivuisiin lehtiin. Painossa tehdään myös paljon 70×100 cm julisteita ja niissä offset on järkevä jo 30-50 kappaleen painoksissa, varsinkin kun tehdään useampia aiheita samalla rupeamalla. Kaksipuolisten julisteiden tekemiseen ei juuri edes ole tulostimia.

– Nyt hankittu kone korvaa vanhemman 4-värisen B1-koneemme. Sen myyminen on ollut helppoa, koska käytetty Heidelberg on maailmalla haluttu kone ja niiden jälleenmyyntiarvo on paras arkkioffseteissa, kertoo Pynnönen.

Raju kapasiteetin kasvu

– 4-värisen vaihtaminen 8-väriseen merkitsee meille rajua kapasiteetin kasvua. Se onkin tarpeen, koska olemme olleet siinä vähän jäljessä jo pitkään. Vaikka töitä olisi joskus vähemmänkin, on niillä kuitenkin aina kiire. Tuntuu, että monet painotyöt ovat myöhässä jo aineiston painoon tullessa, jatkaa Pynnönen.

– Nyt voimme entistä paremmin vastata kiireellisten töiden aikatauluihin, kun valmista tulee kerta-ajolla. Siitä on myös hyötyä varsinkin ohuempien papereiden kanssa, kun paperi ei ehdi elää ja kohdistus pysyy tarkempana. Tämä lienee Keski-Suomen ainoa 8-värinen B1-kone ja nyt voimme tarjota entistä kilpailukykyisempää tuotantoa.

Share: