Kätevää kelmutusta

25.11.2008 12:03Uutiset » Laitteet

Kokonaisratkaisut nopeuttavat jälkikäsittelyn prosesseja. Müller Martinin sisäänpisto- ja kelmutuslinja Onyx/Rubin mahdollistaa täysin integroidut työvaiheet sarjanidonnan tai liimasidonnan jälkeen.

Sisäänpisto- ja kelmutuslinja Onyx/Rubin toteuttaa painotuotteita koskevat luovat ideat. Laadukkaat aikakauslehdet saavat sisäänpistettyjen tai liitettyjen mainosliitteiden, tuotenäytteiden tai CD-levyjen kautta lisäarvoa. Usein on kyse näytteistä, joita asiakkaat arvostavat. Jotta ne pääsevät perille varmasti ja täydellisinä, ne suojataan ennen lähetystä muovikelmulla, jonka päälle tulostetaan osoite inkjet-tulostuksella.

Onyx/Rubin on suunniteltu moduulirakenteiseksi ja siksi se on erittäin joustava. Laitteiston pohjapiirros tehdään asiakkaan tilojen mukaan. Sisäänpistolinjaan voidaan suunnitella enintään 20 alistinta. Päätuote ja liitteet voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia. Lisäksi koneenhoitaja voi säätää yksittäiset koneen osat nopeasti uutta tuotetta varten, sillä hän ohjaa niitä ergonomisesti keskuskosketusnäytön ja paikallisten käyttöelementtien avulla. Linjatuotannosta hän voi siirtyä milloin tahansa tarpeen vaatiessa irrotettuun offline-tuotantoon.

Onyx/Rubin-erikoisalistimen, Pick&Place (kuvassa), ansiosta aikakauslehdet keräävät erityisesti katseita. Alistimen kokoonpano voidaan tehdä joustavasti, ja se sijoittaa tuotenäytteet ja kolmiulotteiset liitteet täydessä käyntinopeudessa tarkasti päätuotteelle.

Arvokkaiden painotuotteiden kelmutuksen toimiminen laadunvarmistuksena osoittautui todeksi Drupa 08 -messuilla, kun Müller Martinin Onyx/Rubin sisäänpisto- ja kelmutuslinjasta tuli myyntimenestys. Yksittäiskelmutuskone pakkaa jokaisen tuotteen ympäristöystävälliseen kelmuun, joka hitsataan ensin pitkittäin, sitten poikittain. Tuotteen avaamista helpottaa perforointi. Jotta epätäydelliset tai virheelliset tuotteet eivät päädy osoitteistukseen tai pinottavaksi, ne poistetaan hylkyportista. Tarkka lavaus huolehtii siitä, että täydelliset tuotteet päätyvät vahingoittumattomina jakeluun ja lopulta asiakkaalle.

Share: