Käärintäkoneella maailman huipulle

5.6.2013 14:51Uutiset » Laitteet

Suomessa osataan tavaran kääriminen – maailmalla on käytössä yli 5 000 Octopus-käärintäkonetta. Octopuksen kehitti vuonna 1983 suomalainen Haloila-yhtiö. Laitteen kehäteknologia mullisti pakkausalaa. Käärintäkoneita käytetään elintarvike-, paperi- ja rakennusteollisuudessa.

Octopus-käärintäkoneiden menestyksen salaisuus on jatkuva teknologian kehittäminen ja laitteiden kustannustehokkuus. Lisäksi käärintäkoneita voidaan hyödyntää eri teollisuuden aloilla niiden laajan muunneltavuuden ansiosta. Optimaalista pakkausratkaisua etsittäessä hyödynnetään Haloilan omaa testikeskusta. Keskuksessa simuloidaan kuljetusolosuhteita ja selvitetään, mikä on asiakkaan tuotelavalle soveltuva käärintäkalvo ja käärintätapa.

– Pakkausalan näkymät ovat epävarmassa taloustilanteessakin positiiviset. Haloilan kasvunäkymät ovat hyvät, ja erityisesti Kiinan ja Etelä-Amerikan markkinat kehittyvät nopeasti. Asiakkaan palveleminen paikallisesti on kasvun edellytys. Siksi laajennamme myynti- ja huoltoverkostoamme globaalisti, kertoo toimitusjohtaja Jari Paavola.

Maskulainen Haloila on maailman johtava lavakuormien käärintäkoneiden valmistaja. Yritys työllistää noin 70 henkeä. Se on osa kansainvälistä ITW-konsernia, joka työllistää noin 60 000 ihmistä 52 eri maassa. Haloilan liikevaihto vuonna 2012 oli noin 40 miljoonaa euroa ja siitä 95 % muodostui viennistä.

Share: