InfoTrends teki tutkimuksen Presstekin DI-tekniikan hyödyistä

12.1.2009 16:22Uutiset » Laitteet

Niin sanottuun Direct Imaging -painotekniikkaan (DI printing) vahvasti uskova amerikkalainen painokonevalmistaja Presstek Inc. tilasi viime vuoden lopulla tutkimuksen riippumattomalta amerikkalaiselta InfoTrends-tutkimusyhtiöltä. Tutkimus osoittaa, että DI-tekniikka lyö tuottavuudessa sekä perinteisen offsetin että digitaalisen painotekniikan tietyissä painosmäärissä.

DI-tekniikassa painolevyt valotetaan suoraan painokoneessa, joka nopeuttaa prosessia huomattavasti. Tekniikasta käytetään myös termejä digitaalinen offset ja suoratulostustekniikka. Suomessa tekniikka ei ole saavuttanut merkittävää menestystä. Kuvassa on B3-formaatin painokone Presstek 52DI.

– Asiakkaamme kertovat meille jatkuvasti, että DI-tekniikan ansiosta heidän liiketoimintansa on kilpailukyvykkäämpää ja kannattavampaa. Olemme tyytyväisiä huomatessamme, että InfoTrendsin puolueeton tutkimus vahvistaa tämän, Presstekin markkinointipäällikkö Kathy McHugh kertoo.

Tutkimuksen avainlöytöjä:

– Painokoneen kuntoonlaittoaika DI-koneilla on merkittävästi nopeampi kuin perinteisillä offset-koneilla.

– Ihannepainosmäärä DI-tekniikkaa hyödyntävällä painokoneella on 500–20 000 arkkia. Määrä osuu juuri digitaalipainokoneen ja offsetin ihannepainosmäärien väliin, joiden välimaastoon DI-tekniikka parhaiten soveltuu.

– 80 prosenttia tutkimukseen osallistuneista vastaajayrityksistä kertoi, että Presstekin DI-koneet ovat kasvattaneet liiketoimintaa uusien asiakkaiden muodossa.

– Vastaajat odottavat, että kahden seuraavan vuoden sisällä DI-koneilla painettavien töiden määrä liikevaihdosta tulee nousemaan 44 prosenttiin.

Valtaosa töistä alle 5000 painoksia

– Vastaajien mukaan sekä DI- että digipainaminen tulee kasvamaan samalla, kun perinteisen offsetin volyymit tulevat laskemaan. 80 prosenttia painotöiden ostajista tilaa neliväritöitä alle 5000 painosmäärissä, McHugh jatkaa.

– Tutkimuksemme Presstekin DI-painokoneista osoitti, että kasvun, tuottavuuden ja Presstekin DI-painokoneen välillä on vahva korrelaatio. Tutkimuksessa ilmeni myös, että painosmäärät näillä koneilla ovat kasvamassa, joka kielii siitä, että painotalot ovat rakentamassa liiketoimintaansa yhä enemmän DI-painokoneiden ympärille, kertoo InfoTrendsin Steve Adoniou.

Lisätietoa: www.presstek.com

Share: