HP:n uutuudella lähes 5000 A4-sivua minuutissa

17.3.2011 16:00Uutiset » Laitteet

HP_T400

HP on esitellyt maailman ensimmäisen 42 tuumaa (1067 mm) leveän digitaalisen tuotantopainokoneen. HP T400 Color Inkjet Web Press pystyy tulostamaan jopa 4926 A4-värisivua minuutissa. Jokainen sivu voi olla erilainen, koska kyseessä on digitaalinen mustesuihkupainokone. Aikaisemmin HP on julkistanut saman sarjan laitteista T200-, T300 ja T350-versiot.

Esimerkiksi kirjoihin, suoramarkkinointiin ja muihin suurvolyymituotteisiin loistavasti soveltuva laite tulostaa rullalta 183 metriä minuutissa. 1067 mm rataleveydellä A4-sivuja valmistuu nopeimmillaan lähes 5000, joka on HP:n mukaan 37 prosenttia enemmän kuin muilla kilpailevilla laitteilla.

Uudet värit ja tulostuspäät

HP esitteli laitteeseen myös uudet HP A50 prosessivärit yhdessä uusien A10-tulostuspäiden kanssa. Tulostuspäät hyödyntävät HP:n Scalable Printing -teknologiaa, joissa on 1200 suutinta tuumaa kohden. Mukana on myös kehittyneempi paperiradan hallinta sekä uudistunut kuivausjärjestelmä.

Optiona laitteeseen on saatavilla asiakirjojen turvallisuutta parantavan MICR-tulostuksen (magnetic ink character recognition) tuki sekä mahdollisuus käyttää kolmannen osapuolen päällystettyjä papereita. Integraatio useiden muiden laitetoimittajien ratkaisuihin onnistuu myös, kuten MBO, Müller Martini ja Hunkeler.

– Yli 25 asennusta maailmanlaajuisesti osoittaa, että meidän mustesuihkujärjestelmämme ovat muuttamassa tapoja, joilla toimitaan esimerkiksi kustannus-, transpromo- ja suoramarkkinointiliiketoiminnan parissa, kertoo HP:n Christopher Morgan, senior vice president, Graphics Solutions Business.

HP kertoo tiedotteessaan, että HP T400:lla voidaan tulostaa standardikokoa 521mm käyttäville jälkikäsittelykoneille kahta työtä samanaikaisesti. Tulostimen perään voidaan nimittäin asentaa rullan halkaisija, jolloin 1067 mm rulla jaetaan automaattisesti kahteen osaan.

Pitney Bowesille oma malli

Uusi laite tarkoittaa automaattisesti myös sitä, että Pitney Bowes saa uuden laitteen arsenaaliinsa. HP ja Pitney Bowes myyvät HP:n valmistamia mustesuihkujärjestelmiä yhteistyössä. Pitney Bowes IntelliJet 42 suunnataan erityisesti suoramarkkinoinnin ja transpromon markkinoille.

Laitteen luvataan olevan saatavilla myöhemmin tänä vuonna.

HP:n YouTube-kanavassa on nähtävissä video uudesta laitteesta: www.youtube.com/hpgraphicarts

Share: