HP:n lateksiväritulostin sai pikkuveljiä

6.10.2009 12:17Uutiset » Laitteet

HP on lanseerannut 2,6 metrisen HP Desingjet L65500:n rinnalle kapeampia HP Desingjet L25500 ‐lateksiväritulostimia. Uutuudet sopivat niin myymälämainonnan, näyttelygrafiikoiden, ajoneuvojen yliteippauksien, sisustuselementtien, ulkobannereiden kuin liikennemainonnankin toteuttamiseen.. Pienten ja keskisuurten tulostajien tarpeisiin suunnitellut laitteet ovat leveydeltään 1,524 m ja 1,067 m.

Uusilla HP Designjet L25500 -tulostimilla voidaan tulostaa ekoliuotintulostimien tavoin ulkokestäviä tarroja ja bannereita. Ekoliuotintulostimille hankalien polyesterikankaiden tulostaminen onnistuu myös uusilla laitteilla. Lateksiväreillä voidaan tuottaa lisäksi korkealaatuisia valokaappimateriaaleja ja paperitulosteita, jotka aiemmin on toteutettu vain sisäkäyttöön soveltuvilla vesiliukoisilla pigmentti‐ tai dye‐väritulostimilla. Lisäksi valmis tuloste on täysin hajuton, joka on selkeä etu useissa sovelluskohteissa. Hajuttomat tulosteet kun voidaan toimittaa välittömästi tulostamisen jälkeen esimerkiksi elintarviketeollisuuden, sairaaloiden tai hotellien käyttöön. Laite ei myöskään vaadi HP:n mukaan liuotintulostimista tuttuja viikko- tai päivähuoltoja, ja se kalibroi itsensä automaattisesti.

Tulostuskustannuksiltaan lateksivärituotanto vastaa HP:n mukaan ekoliuotintuotannon tasoa. Kustannussäästöjä on kuitenkin mahdollista saavuttaa työprosessia yksinkertaistamalla. Lateksitulosteet ovat välittömästi valmiita, jolloin jälkikäsittely, pakkaaminen tai kiinnitys voidaan aloittaa heti tulostamisen jälkeen. Liuotinpohjaisia tulosteita joudutaan kuivattamaan avonaisina jopa vuorokauden väristä haihtuvien
liuotinhöyryjen poistamiseksi. Sekä ulko‐ että sisäsovelluksiin soveltuva lateksiväri on myös vihreämpi tulostusvaihtoehto, sillä vesiliukoisesta väristä ei vapaudu tuotannon aikana juuri lainkaan ympäristölle haitallisia orgaanisia yhdisteitä (VOC). Lisäksi värikasetit ovat kierrätettäviä, kuten HP:n toimistotulostimissa.

Kapeammat tulostimet saadaan markkinoille alkuvuodesta 2010. Suomen ensimmäinen lateksiteknologian lippulaiva, 2,6 metriä leveä HP Desingjet L65500 on jo asennettu Teippi‐ Z Oy:lle Vantaalle.

Lisätietoa tulostimista HP Desingjet -suurkuvatulostimien Suomen jälleenmyyjiltä Seri‐Decolta ja Kalle Medialta. Linkit www.seri‐deco.fi ja www.kallemedia.fi.

Share: