HP:n Designjet-sarjaan lisää laatua

29.10.2010 10:44Uutiset » Laitteet

HP Designjet Z6200

HP esitteli syyskuun Photokina 2010 -tapahtumassa HP Designjet Z6200 -valokuvatulostinsarjansa, joka käyttää HP Vivid Photo -musteita ja tuottaa HP:n mukaan korkealaatuisia tulosteita suuren formaatin tulostinten suurimmalla tulostusnopeudella omassa hintaluokassaan. Valokuvalaboratorioiden, digitaalitulostusliikkeiden, mainostoimistojen, suunnitteluyritysten ja kaupallisten kirjapainojen käyttöön suunniteltu HP Designjet Z6200 -sarja tarjoaa valokuvatasoista tulostusta 2 4000 dpi resoluutiolla. Se on edeltäjäänsä 50 prosenttia nopeampi jopa 140 m2/h nopeutensa ansiosta.

Uudet HP Vivid Photo -musteet tarjoavat parannettua naarmunkestoa, kiiltotasoja ja kiillon yhtenäisyyttä, sekä laajemman väriasteikon syvemmille mustan sävyille kuin aiemmissa HP-musteissa. Tulostimen 8 värin tulostusjärjestelmä käyttää myös HP:n Chromatic Red -mustetta, joka mahdollistaa jopa 88 prosentin PANTONE®-peiton ja paremman mustetehokkuuden.

– HP:n uuden sukupolven tulostusteknologian ansiosta asiakkaamme voivat nopeasti kehittää liiketoimintaansa uusilla tuotteilla ja palvelutarjonnalla, jotka skaalautuvat heidän asiakkaidensa muuttuvien tarpeiden mukaan, sanoo HP:n Santiago Morera, varapääjohtaja ja toimitusjohtaja Designjetin suuren formaatin tulostusratkaisuissa.

– Näiden tarpeiden tyydyttämiseksi HP Designjet Z6200 -valokuvatulostin on todellinen työjuhta, joka tarjoaa korkeaa tulostusnopeutta ja tuottavuutta kaikissa käyttösovelluksissa, mukaan lukien parasta laatua vaativat sovellukset.

Earhart-näyttely HP:n tulostimella

HP Designjet Z6200:n beta-asiakas, amerikkalainen Imagic, on johtava ajokalusto- ja kuljetusgrafiikan suunnittelija, tuottaja ja asentaja. Uutta laitetta käyttäen Imagic tuotti näkyvyyttä saaneen näyttelyn, joka sisältää 65 aiemmin julkaisematonta valokuvaa ilmailija Amelia Earhartista. Valokuvat, jotka löysi Matson Navigation Co:n arkistonhoitaja, otettiin Earhartista tämän kaksiviikkoisen loman aikana Hawaijilla 1934, minkä jälkeen hänestä tuli ensimmäinen takaisin Kaliforniaan yksinlennon suorittanut henkilö, sekä hänen viimeisen matkansa aikana Hawaijilla maaliskuussa 1937.

– HP Designjet Z6200 -valokuvatulostin oli täydellinen valinta Amelia Earhart -näyttelyn tuottamiseen, koska sen avulla voimme tuottaa korkealaatuisia, neutraaleja mustavalko- ja seepiatulosteita poikkeuksellisen laadukkailla harmaasävyillä ja korkeilla nopeuksilla, sanoi Paul Elmi, Imagicin omistaja.

– Me olimme mielissämme HP Designjet Z6200 -valokuvatulostimen tarjoamaan huomattavaan tuottavuuden kasvuun sekä lisättyyn musteen rajoituksen ja saturaation hallintaan, joka on erittäin hyödyllistä tuotettaessa taustavalaistuja esillepanoja tai tulosteita, joissa on ihonsävyjä ja varjoja, kuten Earhart-projektissa.

Mustavalkoisista ja seepiasävyisistä, jopa 60 x 80 tuuman kokoisista tulosteista koostuva näyttely on tällä hetkellä näytteillä historiallisessa Royal Hawaiian -hotellissa Waikiki Beachissa, Hawaijilla. Suuren formaatin kangastulosteiden lisäksi Imagic tuotti myös kahdeksan 30 x 40 tuuman levyä kiiltovalokuvapaperille luomaan aikajanan Earhartin saavutuksista.

Saatavilla nyt

HP Designjet Z6200 -valokuvatulostinsarjan odotetaan tulevan maailmanlaajuisesti saataville 1. marraskuuta. 1,067 m (42 tuumaa) leveän mallin hinta on 11 000 € ja 1,524 m (60 tuumaa) leveän mallin hinta on 18 900 €. (Arvioidut EMEA-alueen luettelohinnat. Todelliset hinnat voivat vaihdella.)

Lisätietoja uudesta HP Designjet Z6200 -tulostinsarjasta on saatavana osoitteessa www.hp.com/go/designjet, Twitterissä osoitteessa www.twitter.com/hpgraphicarts ja Facebookissa www.facebook.com/HPdesigners.

Share: