HP puskee mustesuihkua myös toimistoihin

14.12.2012 11:01Uutiset » Laitteet

HP Officejet Pro X

HP lanseerasi marraskuussa Barcelonassa merkittävimmät tuotepäivityksensä toimistotulostamiseen lähes vuosikymmeneen. Kuumin uutuus oli pienille ja keskisuurille toimistoille suunnattu Officejet Pro X -mustesuihkutulostinsarja, joka tulee myyntiin ensi keväänä.

Officejet Pro X -sarjan kiinteä, koko sivun levyinen tulostuspää tekee tulostimesta luokassaan nopean. Parhaimmillaan jopa 70 sivua minuutissa tulostava Officejet Pro X on HP:n mukaan puolet edullisempi käyttää ja tuplaten nopeampi kuin vastaavan luokan lasertulostimet.

HP aikoo puskea uuttaa mustesuihkutulostinsarjaansa vahvasti markkinoille, koska Officejet Pro X -laitteet perustuvat HP:n omiin väreihin ja omaan skaalattavaan mustesuihkuteknologiaan. Samaa teknologiaa käytetään myös HP:n isoimmissa mustesuihkujättiläisissä. Toisin on HP:n Laserjet-tulostimissa, jotka perustuvat Canonin laserteknologiaan. HP ei ole lopettamassa lasertulostimien myyntiä, mutta mustesuihkun oma-asteisuus verrattuna Canonin HP:lle toimittamiin lasertulostimiin kääntää HP:n vaakakuppia mustesuihkun suuntaan.

Barcelonassa nähtiin uutuuksia myös lasertulostimissa. Laserjet-sarjassa nähtiin kaksi uutta MFP-tulostinta: M525c ja M575c. Tärkein ominaisuus näissä laitteissa on Flow-pilvisovellus, jonka avulla tiedostoja voidaan hakea pilvestä tai skannata niitä sinne. Laitteissa on myös todella nopea kaksipuoleinen skannaus ja ePrint-mahdollisuus.

Jarkko Hakola

Share: