HP lanseeraa työkaluja 3D-tuotantoon

31.10.2014 09:39Uutiset » Laitteet

HP tuo markkinoille 3D-suunnittelua ja tuotantoa helpottavaa tekniikkaa. Yhtiön 3D-tulostustekniikka Multi Jet Fusion on tiedotteen mukaan 10 kertaa nopeampaa kuin markkinoiden nopein tulostin nyt.

Uudet laitteet ja sovellukset muodostavat HP:n mukaan ”sulautetun todellisuuden ekosysteemin”. Siihen kuuluvat Sprout-työasema ja Multi Jet Fusion -tekniikka sekä niihin tarjottavat sovellukset.

Multi Jet Fusion -tekniikka on HP:n mukaan nykyistä edullisempaa ja tuottaa vahvempia tuotteita. Tekniikassa tulostin tuottaa kokonaisia pintoja yhden pisteen sijasta, mikä nopeuttaa huomattavasti tuotantoa. Nyt tulostin toimii sulatetulla nailonkuidulla, mutta HP suunnittelee uusia värillisiä, keraamisia ja metallisia tulostusmateriaaleja. Multi Jet Fusion -tekniikka tulee markkinoille laajemmin vuonna 2016.

Sprout by HP on yhtiön mukaan ainutlaatuinen sulautuvan tietotekniikan työasema, joka määrittelee uudelleen käyttäjäkokemuksen. Se yhdistää kehittyneen pöytätietokoneen ja uudenlaisen luonnollisen käyttäjäliittymän, jonka avulla voi tehdä 3D-suunnittelua. Laite sisältää 3D-skannerin, korkealaatuisen kameran, projektorin ja kaksi näyttöä.

Kuva: Multi Jet Fusion-tulostin.

Share: