Euroopan ensimmäinen Kodak Prosper 1000 -painokone Ranskaan

23.6.2010 16:02Uutiset » Laitteet

Kodak & Sagim

Ranskalainen painotalo SAGIM tulee olemaan ensimmäinen eurooppalainen KODAK PROSPER 1000 -painokoneen käyttäjä. Pariisin lähellä sijaitseva yritys on erikoistunut värillisillä kansilla varustettuihin mustavalkoisiin kirjoihin ja tulee käyttämään painokonetta pienpainosten kapasiteetin lisäämiseen.

KODAK PROSPER 1000 -painokone on Kodakin Stream Inkjet -teknologiaan perustuva digitaalinen mustesuihkupainokone. Kone tuottaa offset-laatuista jälkeä ja antaa SAGIMille mahdollisuuden kehittää uusia kirjojen pienpainosten markkinoita edullisten kokonaiskustannustensa ansiosta. Lisäksi PROSPER 1000 -painokoneen nopeus ja luotettavuus auttaa kehittämään yhtiön tuottavuutta.

PROSPER 1000 -painokone käyttää Stream Inkjet -teknologiaan liittyvää kehittynyttä painoväriä. Väri parantaa painojäljen laatua ja kestävyyttä, ja sillä on mahdollista painaa kiiltäville ja päällystetyille materiaaleille. PROSPER 1000 -painokoneessa on mahdollisuus kaksipuoliseen painamiseen, painoleveys on 64,8 cm ja nopeus 200 metriä minuutissa. Nimellinen tuotantomäärä on 120 miljoonaa A4-sivua kuukaudessa ja kone tukee painoksia 7000 kopioon asti. PROSPER-painokone on Kodakin mukaan jopa 38% tuottavampi kuin kilpailevat mustesuihkujärjestelmät.

SAGIM käyttää tällä hetkellä kahta mustavalkoista VARIQUIK-offsetrotaatiota kirjojen tuotannossa ja kahta neljä- (2 + 2) ja viisi väristä KOMORI- ja KBA-arkkikonetta kansien painamiseen.

– Valitsimme digitaalisen painamisen, koska painokset pienenevät jatkuvasti. Nykyään kustantajat haluavat pitää varastonsa pieninä. He tekevät mieluummin pienempiä ensipainoksia ja ottavat uusintapainoksia, milloin tarpeellista, kertoo SAGIMin toimitusjohtaja Christian Devambez.

Tämän muutoksen vuoksi kirjojen painajien täytyy tarjota kilpailukykyiset hinnat pienissä painoksissa ja pystyä uusintapainoksiin lyhyellä toimitusajalla.
– Tällä hetkellä keskipainoksemme on 3.000 kpl. KODAK PROSPER 1000 -koneella voimme vastaavasti tuottaa 300 – 2000 kpl painoksia. Olennaista on, että uusi KODAK-painokone auttaa meitä täyttämään kustantajien tarpeet ja säilyttämään kilpailukykymme kirjojen painamisessa, lisää Devambez.

SAGIM päätti investoida PROSPER 1000 -koneeseen vuoden 2009 lopussa. Harkittuaan kaikkia digitaalisia painotekniikoita – xerografiasta mustesuihkuun ja arkista rullasyöttöiseen – yhtiö lopulta päätyi rullasyöttöiseen mustesuihkuun.

– Perustimme päätöksemme painolaatuun ja tuottavuuteen. Valitsimme PROSPER 1000 -koneen sen suuren tuotantotehon ja huippuluokan teknologian vuoksi. Kodakin asema markkinoilla ja hyvä maine myös käänsivät vaakaa tämän PROSPER-ratkaisun suuntaan.

SAGIM hyötyy myös siitä, että PROSPER 1000 -koneen painoleveys on sama kuin yhtiön VARIQUIK-offsetkoneissa. Tämän ansiosta SAGIM voi käyttää samoja papereiden varastolaatuja sekä digitaalisessa että offset-työnkulussa – merkittävä etu, joka teki PROSPER 1000 -painokoneen vieläkin kiinnostavammaksi. SAGIM tulee käyttämään PROSPER 1000 -painokonetta liitettynä HUNKELER in-line -jälkikäsittelyratkaisuun automatisoidakseen taiton ja leikkauksen. Kirjojen sidonta tehdään erillisillä laitteilla alkuvaiheessa. PROSPER 1000 -painokone asennetaan elokuun lopussa.

– Tulemme nostamaan tuotantovolyymiamme vähitellen ja odotamme saavuttavamme huipputehomme tämän vuoden lopussa”, summaa Devambez.

Lisätietoa:

KODAK PROSPER -tuoteperhe pitää sisällään KODAK PROSPER S10- ja S5-mustesuihkukirjoitinyksiköt suorapostituksia, luetteloita, aikakauslehtiä, sanomalehtiä ja maksuliikennedokumentteja varten; KODAK PROSPER 1000 -painokoneen kirjojen ja suorapostitusten painamiseen; sekä KODAK PROSPER 5000XL -painokoneen kirjoja, suorapostituksia, luetteloita/liitteitä ja aikakauslehtiä varten. Kun haluat tietää lisää, käy osoitteessa www.prosper.kodak.com.

Share: