Epsonin uutuudessa myös oranssi väri

31.12.2007 13:59Uutiset » Laitteet

Epson tuo marraskuussa myyntiin uuden valokuvaharrastajille ja –ammattilaisille suunnatun A3+-koon mustesuihkutulostimen. Epson Stylus Photo R1900 käyttää uusia UltraChrome Hi-Gloss2 –pigmenttimusteita.

Tulostin hyödyntää seitsemää väriä, jotka on pakattu yksittäin vaihdettaviin erillissäiliöihin. Syaanin, magentan ja keltaisen lisäksi käytössä on matta musta, photo musta, punainen, oranssi ja kiillon optimointi (Gloss Optimiser).

Uudella oranssilla musteella saadaan entistä paremmin tulostettua erityisesti ihon eri sävyt. Tulosteissa näkyy myös entistä kirkkaammat oranssit sävyt ja laajentunut punaisen värin sävyalue. Myös magentaa ja keltaista väriä on edelleen kehitetty ja näin saadaan tarkemmat siniset ja vihreät sävyt.

Kuvien vaaleat kohdat Stylus Photo R1900 viimeistelee värittömällä Gloss Optimizer -pinnoiteaineella. Tulosteisiin saadaan näin laadukas ja tasaisesti heijastava pinta. Epsonin pigmenttipohjaisten värien ansiosta kuvat sietävät yrityksen mukaan auringonvalon haalistavaa vaikutusta jopa 80-100 vuotta paperityypistä ja säilytystavasta riippuen.

Epson on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Rochester Institute of Technologyn Munsell Color Science –laboratorion kanssa uuden Look Up Table (LUT) –tekniikan. Tekniikan ansiosta tulostin laskee entistä tarkemmin eri värien sekoitukset ja musteen pisarakoot. Näin saadaan erittäin tarkat ja luonnolliset tulosteet.

Uusi Epson Stylus Photo R1900 tulostaa kaikenkokoiset kuvat A3+-kokoon asti sekä yksittäisarkeille että rullapaperille ilman reunuksia. Tulostaminen on mahdollista myös CD-tai DVD-levyn kanteen. Micro Piezo -tulostuspää ja parhaimmillaan 5760 x 1440 pisteen tarkkuus huolehtivat siitä, että kuvat toistuvat pienimpiä yksityiskohtiaan myöten. Tulostusnopeutta parantaa muuttuvan pisarakoon tekniikka, jossa kuvan tasaväriset kohdat värjätään yksityiskohtia suuremmilla mustepisaroilla. A3+-kuvan tulostaminen kestää alle kaksi minuuttia.

Marraskuussa myyntiin tulevan Epson Stylus Photo R1900 -tulostimen suositushinta veroineen on noin 600 €.

Lisätietoja www.epson.fi.

Share: