Ensimmäinen uusi Goss-painokonemalli Skotlantiin

17.10.2011 14:26Uutiset » Laitteet

Goss Colorliner CPS

Skotlantilainen D C Thomson & Company tilasi ensimmäisenä uuden kompaktin, kaksoisleveän Goss Colorliner CPS -koneen. Uudessa konemallissa yhdistyvät korkea suorituskyky, automaatio ja tuottavuus.

Skotlannin johtava sanomalehtitalo ottaa ensimmäisenä käyttöön Goss Internationalin uuden konemallin, Goss Colorliner CPS:n. Se toimitetaan 8-tornisena versiona, jossa on myös heatset-painomahdollisuus. Goss kehitti Colorliner CPS -konemallin (Compact Printing System) käyttäen hyväksi monia ominaisuuksia FPS-mallistaan (Flexible Printing System).

D C Thomsonille asennettava Colorliner CPS painaa enimmillään 90 000 kappaletta tunnissa ja se on varustettu täydellä automatiikalla, johon kuuluu muun muassa Goss Autoplate -levynvaihto ja closed-loop -säätöjärjestelmä. Lisäksi kone varustetaan Goss Contiweb FD -liimalaitteella, kahdella Goss Ecocool -heatset-kuivurilla ja kahdella J2:5:5 -taittolaitteella. Asennus alkaa vuoden 2012 puolivälissä.

– Meille on ilo jatkaa pitkää yhteistyötämme Gossin kanssa ja olemme samalla ylpeitä investoidessamme painamisen tulevaisuuteen. Uusi kone mahdollistaa sanomalehtiemme edelleen kehittämisen, sanoo yhtiön johtaja David Thomson.

Ominaisuudet vakuuttavat

Colorliner CPS:n three-form -värilaite ja bearer-to-bearer -sylinterijärjestys tuottavat korkean painolaadun ja dynaamisen stabiiliuden perinteisellä kumiteknologialla. Lyhyt, 2,7 metrin etäisyys ensimmäisen ja viimeisen painoyksikön välillä varmistaa tarkan kohdistuksen.

Pääsy koneen kaikkiin kohteisiin tapahtuu käytävän kautta. Levynlatauslaitteet eivät haittaa kulkua. Goss FPS -koneesta sovellettu luonnollinen ilmankierto on yksi avainominaisuus, jonka ansiosta painamislämpötila säilyy sopivana ilman monimutkaista ja kallista paineilmajäähdytystä.

-Otamme johtoaseman tarjoamalla uutta, entistä edullisempaa, kompaktia painokonetta. Siinä yhdistyvät korkea suorituskyky, automaatio ja tuottavuus, mitä sanomalehtipainot tarvitsevat säilyttääkseen kilpailukykynsä, sanoo Goss Internationalin toimitusjohtaja Jochen Meissner.

Meissnerin mukaan Colorliner CPS täydentää kompaktia Goss FPS -konetta.

-Uusi kompakti konemalli täydentää kattavan yksi- ja kaksoisleveiden koneiden mallistomme ja edelleen laajentaa mahdollisuuksiamme tarjota asiakkaillemme parhaat vaihtoehdot kaikkiin tuotantotarpeisiin.

Uusi malli on saatavana 4×2-, 5×2- ja 6×2-konfiguraatiossa ja monilla katkaisupituuksilla. Tarjolla on myös monia varusteita, kuten Goss DigiRail -digitaalinen värin esiasetus, käynnistysautomatiikka, levynvaihto ja rainan leveyden säätö.

Share: