EIZO:lta uusi näyttö

5.12.2008 11:04Uutiset » Laitteet

Eizo FlexScan HD2442W -näytössä on kaksi tietokone- ja HDMI -liitäntää, jotta se voidaan yhdistää tietokoneiden lisäksi teräväpiirtokuvaa tuottaviin pelikonsoleihin ja AV-laitteisiin. Siinä on myös useita ominaisuuksia, joita pelaamisen tai elokuvien ystävät arvostavat, kuten peli- ja elokuvatilat.

FlexScan HD2442W -näytön luontainen erottelukyky on 1920 × 1200. Suurin kirkkaus on 450 cd/m2. Keskisävyjen (harmaa harmaaseen) vasteaika on 6 ms, ja kontrastisuhde on 1000:1. EIZOn ContrastEnhancer korjaa vaaleiden ja tummien kuvien gammatasot ihanteellisiksi sekä nostaa dynaamisen kontrastisuhteen (useissa ruuduissa näkyvän mustan ja valkoisen alueen) tasolle 3000:1.

HD2442W voidaan liittää useisiin eri laitteisiin. Kahden HDMI-tuloliitännän lisäksi siinä on digitaalinen DVI-D-liitäntä ja analoginen D-sub-liitäntä kahteen tietokoneeseen yhdistämiseksi. Siinä on myös kaksi USB-lähtö- ja kaksi USB-tuloliitäntää. Lisäksi molemmat tietokoneet ja muut HDMI-tuloihin yhdistetyt ääni- ja videolaitteet voivat käyttää samaa kaiutinparia HD2442W-näytön äänilähtöliitännän avulla.

HD2442W-näytön kapasiteetti on 1080/24p, joten se esittää Blu-ray- ja muut elokuvat tarkasti ilman liikkeen katkeilemista tai sumeutta. Näitä ongelmia aiheutuu, sillä elokuvat kuvataan usein nopeudella 24 ruutua sekunnissa. Jos näyttö tai televisio ei ole yhteensopiva tämän nopeuden kanssa, se joutuu muuntamaan ruutuja. Tästä aiheutuva häiriö näkyy erityisen selvästi panoroitaessa kuvaa hitaasti ja tasaisesti. Tällöin ruutujen väliset siirtymät näkyvät nykivinä.

HD2442W-näytön Thru-tilassa tätä viivettä vähennetään noin yhden ruudun eli 1/60-sekunnin verran lomittamisen ja progressiivisen skannaamisen avulla. Tällöin peliä pelaava näkee toiminnan heti sen tapahtuessa ja voi reagoida heti eikä vasta useiden ruutujen kuluttua.

Pelien ja elokuvien ystävät arvostavat myös kolmea kuvasuhdevaihtoehtoa. Ne ovat tavallinen, koko kuva ja koko näyttö. Tavallisessa tilassa käytetään ylipyyhkäisyä, jotta 95 % kuvasta tulee näkyviin. Täyden kuvan tilassa kuva näkyy kokonaan ylipyyhkäisyn ansiosta. Koko näytöntilassa säilytetään kuvasuhde 16:9, jolloin kuva täyttää koko näytön eikä sen ylä- ja alapuolelle jää mustia raitoja.

Näytöllä on viiden vuoden takuu ja sen suositushinta on noin 1250 €.

Lisätietoa: www.pericad.fi

Share: