Eizolta toinen malli itsekalibroituviin näyttöihin

8.3.2011 13:43Uutiset » Laitteet

Eizo ColorEdge

Eizo on julkaissut ColorEdge CG275W -näytön. 27-tuumainen Eizon korkeinta laatua edustava CG275W sisältää integroidun kalibrointilaitteen automaattisesti tapahtuvaan kalibrointiin. Kyseessä on vasta toinen malli, joka on varustettu tällä ominaisuudella. Ensimmäinen oli EIZO ColorEdge CG245W, joka julkaistiin viime vuonna. Näyttö soveltuu prepress-, valokuvaus-, graafisen suunnittelun, video-editoinnin ja muille tarkkaa värintoistoa vaativille ammattilaisille.

Automaattinen kalibrointi ei tarvitse ulkoista kalibrointilaitetta ja tämän vuoksi tehostaa työskentelyä, koska monitori voidaan ajastaa kalibroimaan itsensä työajan ulkopuolella vaikka tietokone ei olisi päällä. Tietokonetta ei välttämättä edes tarvita, joten ColorEdge CG275W monitoria voidaan käyttää millä tahansa käyttöjärjestelmällä.

ColorEdge CG275W monitorissa on IPS (in-plane switching) LCD-paneeli ja sen natiiviresoluutio on 2560 x 1440 (16:9 kuvasuhde). Tämä on enemmän pikseleitä kuin kahdessa 19-tuuman monitorissa 1280 x 1024 natiiviresoluutiolla, joten monitori soveltuu erittäin hyvin käytettäväksi graafisten ohjelmistojen ja niiden työkalupalettien kanssa. Maksimikirkkaus on 270 cd/m², kontrasti arvo 850:1, 6 ms gray-to-gray vasteaika ja 178° katselukulmat.

DVI-D, DisplayPort ja Mini DisplayPort liitännät ovat vakiona. Kaikki liitännät tukevat 10-bitin signaalia mahdollistaen 1.07 miljardia väriä 16- bittisellä look-up table:lla (LUT).

Laitteessa on useita ominaisuuksia jotka varmistavat tarkan värintoiston.

• Gamma-käyrä mitataan ja säädetään tehtaalla.

• Laaja väriavaruus 97% Adobe RGB -väriavaruudesta.

• 3D LUT parantaa näytön additiivisia väriyhdistelmiä (R,G,B sekoituksia), jotka mahdollistavat entistä paremman värin- ja harmaasävyn toiston.

• Digital Uniformity Equalizer (DUE) kompensoi ja korjaa LCD-paneelin kirkkauden ja värien kromaattisuuden epätasaisuuksia.

• EIZO:n-patentoima teknologia säätää kirkkauden heti näytön käynnistymisen tai nukkumistoiminnosta heräämisen yhteydessä.

Mukana kalibrointiohjelma

ColorEdge CG275W käyttää laitekalibrointia, jonka avulla monitori itsessään kalibroidaan eikä tähän toimintoon käytetä tietokoneen näytönohjainta. Tämä takaa, että sävyjä ei katoa kalibroinnin yhteydessä ja värit näytöllä ovat hyvin ennakoitavissa seuraavaa työvaihetta varten. Eizo-näytön mukana tulevalla ColorNavigator-kalibrointiohjelmalla asetetaan kohdearvot kirkkaudelle, valkotasapainolle ja gammalle, jotka mitataan ja lasketaan mukaan kalibroinnin jälkeen luotavaan ICC-profiiliin.

ColorNavigator sisältää myös toiminnon nimeltä “Correlation Utility”, joka säätää ColorEdge CG275W monitorin integroidun kalibrointilaitteen yhteensopivaksi minkä tahansa ulkoisen kalibrointilaitteen kanssa. Tämä toiminto saattaa olla tarpeellinen, kun näyttöä käytetään samassa ympäristössä toisten näyttöjen ja kalibrointilaitteiden kanssa ja mittaustulosten pitää olla yhdenmukaisia.

EIZO antaa ColorEdge CG275W monitorille jopa viiden vuoden takuun. Takuu perustuu maksimissaan 30,000 tunnin käyttöaikaan. Ensimmäiset ColorEdge CG275W monitorit toimitetaan maaliskuun 2011 lopulla. Listahinta on 3090 euroa (sis.alv.).

Lisää uutuudesta: www.eizo.com

Share: