Durstilta neljä tulostinuutuutta

23.5.2014 08:52Uutiset » Laitteet

Italialais-itävaltalainen suurkuvatulostinten valmistaja Durst lanseerasi Fespa-messuilla peräti neljä uutta suurkuvatulostinta. Uutuudet tuovat lisää nopeutta ja parantavat tuottavuutta. Durstin myyntijohtaja Michael Lackner kertoi lehdistötilaisuudessa, että Durstilla on nyt tehokkaimmat laiteratkaisut kaikille suurkuvatulostamisen alueille. Rullatulostinmallista Rho 312R tehtiin myös ensimmäiset kaupat messuilla.

Durstin mukaan kolmimetrinen Rho 312R on tuottavin UV-rullatulostin omassa luokassaan. Se tulostaa nopeimmillaan 240 neliömetriä tunnissa ja niin sanottu tuotantonopeus on 122 m2/h.

Rho P10 HS –sarjan koneissa Durst on kaksinkertaistanut tulostuspäiden määrän. Laitteissa on LED Pin curing -kuivatuksen lisäksi UV-kuivatus. Durstin Rho P10 200/250 HS -tulostimet pääsevät parhaimmillaan 400 neliömetrin tuntivauhtiin. Rho P10 HS -sarjan koneilla voidaan tulostaa sekä levyille että joustaville materiaaleille.

Uusi tasotulostin Rho 1330 on puolestaan entisiä mallejaan nopeampi ja tulostaa maksimissaan jopa 1 250 neliömetriä tunnissa. Nopeus toki laskee, jos tulostetaan laadukkaampaa jälkeä. Uusissa Rho 1300 -sarjan tulostimissa on parannettu nopeuden lisäksi kuvan laatua, materiaalivalikoimaa ja tulostamisen luotettavuutta.

Valmistaja esitteli Fespassa myös Rhotex HS –tekstiilitulostimen Soft Signage -markkinaan. Laite tulostaa 3,3 metriä leveälle materiaalille 300 neliötä tunnissa. Laite käyttää vesipohjaisia dyedispersio-musteita.

Kuva: Durst Rho 1312R.

Share: