Duplolta merkittävä uutuus

22.10.2009 10:03Uutiset » Laitteet

Graafisen alan jälkikäsittelylaitteiden valmistaja Duplo International laajentaa vihkolinjavalikoimaansa esittelemällä uuden automaattisen satulanitojan, Alpha Saddle. Tuotantonopeus on 6,000 64-sivuista vihkoa tunnissa ja välileikkuulla 12,000/h. Suuren tuotantonopeuden takana on ainutlaatuinen Automated Precision Control.

Erotuksena muihin suoria arkkeja syöttäviin laitteisiin on se, että siirtoyksiköt mahdollistavat kahden kokonaisen setin jatkuvan syötön satulaan. Syöttöyksikköinä toimivat uudet DC10/60 Pro -keräilytornit. Tuottavuutta lisää myös se, että mahdolliset vialliset vihot poistetaan automaattisesti pysäyttämättä ajoa.

– Olemme työskennelleet intensiivisesti kehittääkseemme tehokkaan ja täsmällisen satulanitojan. Tämä projekti on vaatinut yli 3 vuotta kovaa työtä ja tutkimusta tekniseltä osastoltamme, kertoo Terry Wafer, Graphic Arts Product Marketing Manager.

Kuten muutkin Duplon vihkolinjat, Alpha Saddle on modulaarinen. Tämä patentoitu systeemi koostuu DC10/60 PRO -keräilijästä, settisiirtoyksiköistä, nuuttaus- ja taittoyksiköstä, satulanidontayksiköstä sekä kolmiteräleikkurista. Modulaarisuuden ansiosta linjaa voidaan laajentaa tarvittaessa ja tornit voidaan liittää tilojen mukaan peräkkäin tai rinnakkain.

Raskas rakenne mahdollistaa jatkuvan tuotannon aina 200-sivuisiin vihkoihin saakka. Alpha Saddle käsittelee sekä digitaalisesti että offsetilla painetut tuotteet 300gsm papereihin saakka. Vihkokoot voivat olla 90 x 95 mm – 353 x 305 mm, arkkikoot 206 x 140 mm – 610 x 353 mm, mikä mahdollistaa myös A4L koon.

Automaatiset säädöt, myös taittovoimakkuus, tapahtuvat 60 sekunnissa ja töitä voidaan tallentaa muistiin 100 kpl. Kosketuksella toimiva käyttöpaneeli on Duplon mukaan äärimmäisen helppokäyttöinen. Alpha Saddle on varustettu myös JDF-valmiudella ja voidaan kytkeä myös aikaisempiin DC10/60 -torneihin ja DSF 5000 -settisyöttäjään.

– Kaikki Alphassa tähtää ajan ja sen myötä kustannusten säästöön. Esimerkiksi välileikkurin käyttöönotto tapahtuu painauksella paneelista, päinvastoin kuin muissa satulanitojissa, joissa joudutaan välileikkuu irrottamaan aina, kun sitä ei tarvita, jatkaa Wafer.

– Alphassa käyttäjä näkee myös koko prosessin ja rakenteen ansiosta kaikki huoltopaikat ovat helposti käsillä, lisää Wafer.

Optiona voidaan valita 6.35mm tai 9.5mm välileikkuu, ISG kylmäliimaus, DSF 5000 -settisyöttäjä, 2 kpl Hohnerin lisänitojia, rengasnitojat ja reijitinyksikkö.

Suomessa Duplon laitteita jälleenmyy Gramatec Oy, www.gramatec.fi.

Share: