Canonin järjestelmäkameroita myyty jo yli 50 miljoonaa

13.1.2009 12:09Uutiset » Laitteet

Canon on valmistanut ja myynyt järjestelmäkameroita siitä lähtien, kun Canon Flex -kamera julkaistiin toukokuussa 1959. Tähän päivään mennessä maailmalla on myyty yli 50 miljoonaa Canonin järjestelmäkameraa.

Ensimmäinen EOS-järjestelmäkamera syntyi vuonna 1987, kun esiteltiin Canon EOS 650 -kamera, jossa oli vaihdettava EF-objektiivi. Tämän kameran ja objektiivin välillä tieto siirtyi ensimmäistä kertaa sähköisesti eikä enää mekaanisesti.

EOS-järjestelmäkamerat ja EF-/EF-S-objektiivit ovat erittäin suosittuja, ja maailmalla näitä Canon-objektiiveja onkin myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. 10 miljoonaa näistä on valmistettu viimeisen kolmen vuoden aikana – samalla kun valokuvausala on siirtynyt filmistä digitaalisuuteen.

Canon EOS 300D tuotiin markkinoille syykuussa 2003. Kyseessä oli Canonin ensimmäinen kuluttajille suunnattu digitaalinen järjestelmäkamera, ja se valloittikin maailman vauhdilla. EOS-1-sarjan järjestelmäkamerat ja EF-objektiivit ovat puolestaan useimpien uutis- ja urheilukuvaajien valinta.

Uusinta innovaatiota järjestelmäkameroissa edustaa Canon EOS 5D Mark II, jolla voi tallentaa Full HD -elokuvia laadukkaan still-kuvauksen lisäksi. Tämä yhdistelmä avaa paljon uusia mahdollisuuksia kuvaaville toimittajille ja uutiskuvaajille.

Linkki: www.canon.fi

Share: