Canonilta robotisoitu tasotulostusratkaisu

17.5.2018 14:22Uutiset » Laitteet
Van Vliet Printingin täysin robotisoitu tasotulostusratkaisu. Kuva: Canon.

Canon esittelee Fespa 2018 -messuilla Berliinissä, kuinka innovaatiot prosessien automaatiossa voivat radikaalisti parantaa tuottavuutta ja painotuotteiden valmistajien liiketoimintaa. Osaston vetonaula on kokonaan robotisoitu tulosta-ja-leikkaa työnkulku, joka yhdistää saumattomasti Océ Arizona 6170 XTS -tulostimen Océ ProCut -leikkauspöytään.

Messuilla esillä oleva ratkaisu on Alankomaissa sijaitsevan Van Vliet Printingin tasotulostustuotannossaan käyttämän automaatioratkaisun suora toisinto. Robotisaatio on mahdollistanut Océ Arizonan ja Océ ProCutin katkeamattoman yhteistyön, joka on kasvattanut yrityksen tuotantokapasiteettia huomattavasti. Messuilla ratkaisua esitellään tuottamassa graafisia töitä ja pakkausmateriaaleja.

Canonin kumppanin Rolan Roboticsin integroima robotti asettelee materiaalit tarkasti tyhjälle tasolle tulostusta varten. Tämän jälkeen Océ Arizona saa automaattisesti käskyn aloittaa tulostaminen. Mikäli tuloste on kaksipuolinen, robotti palauttaa tulostusmateriaalin kääntöasemalle ja asettelee sen sitten uudestaan tasolle. Rolan Roboticsin kehittämä älykäs käyttöliittymä mahdollistaa eri laitteiden saumattoman synkronoinnin keskenään.

Robotilla on tekniset mahdollisuudet käsitellä laajaa valikoima erilaisia materiaaleja, joita Océ Arizona -tasotulostimilla yleensä tulostetaan, kuten puolikovia kuitulevyjä, alumiinikomposiittia ja akryyliä sekä haastavampia kovia alustoja, kuten puuta ja lasia.

Canon lanseeraa messuilla myös Océ Touchstone -ratkaisun kohopintatulostukseen. Ratkaisu tarjoaa suurkuvatulostuspalvelujen tarjoajille, kylttien tekijöille ja sisustusalan ammattilaisille mahdollisuuden käyttää Océ Arizona -tasotulostinta kerrostulostamiseen. Lopputuloksena saadaan mm. kuvioituja pintoja, kohokuvioita, metallisävyjä ja kohotettuja kirjaimia tulosteissa.

Share: