Ohjelmistovinkit: Kolme uutta toiminnallisuutta

10.6.2020Kirjoittaja: Juha Laamanen

Adobe julkaisee säännöllisesti Creative Cloud -päivityksiä. Onko sinulla nämä kikat hallussa? Kirjoittajana koulutusyhtiö Corellia Oy:n Juha Laamanen.

InDesign ja PDF-kommenttien hyödyntäminen. Pari versiota sitten InDesigniin tuli mainio uusi toiminto, joka monilta on voinut jäädä huomaamatta. Kun lähetät InDesign-taitostasi tehdyn PDF-tiedoston kommentoivaksi, voit nyt tuoda kommentit suoraan InDesigniin ja siten helpottaa kummasti kommenttien läpikäymistä. Edellytyksenä on ainoastaan se, että kommentoija osaa käyttää Acrobatin kommentointityökaluja.
Toimi näin: Vie taitosta PDF haluamallasi tavalla, PDF asetukset eivät ole tässä mitenkään erityisen merkitsevät. Lähetä PDF -tiedosto kommentoitavaksi. Ohjeista kommentoija käyttämään Acrobatin kommentointityökaluja, maksuton Adobe Reader käy tähän mainiosti.
Kun saat tiedoston kommentteineen takaisin niin tallenna se koneellesi, ei ole erityistä väliä minne. Avaa PDF-kommenttien paneeli InDesignissa komennolla Window – PDF comments (Ikkuna- PDF kommentit) ja valitse Import PDF comments (Tuo PDF kommentit) InDesign näyttää paneelissa kommentit ja pääset kommentin kuvakkeesta (1 ) siirtymään suoraan taitossa kommentin kohtaan tehdäksesi mahdolliset muutokset. Kommentit voi myös kuitata omalla painikkeellaan (2).

 

Photoshop ja sisällön tunnistava täyttö. Erilaista kuvasisältöä tunnistavaa automatiikkaa Photoshopissa on ollut jo yli 10 vuotta. Tekoälyn ja hahmontunnistuksen myötä toimintojen laatu ja hyödyt ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin. Hyödyntämällä sisällön tunnistavaa täyttöä, voit täyttää halutun alueen muusta kuvasta rakennetulla sisällöllä.
Valitse täytettävä alue sopivalla valintatyökalulla. Esimerkissä Lasso.
Valitse komento: Edit – Content Aware Fill (Muokkaa – sisältötietoinen täyttö)
Kokeile automatiikan tarjoamaa lopputulosta tai ota käyttöön Custom- tila asetuspaneelissa oikealla
Custom-tilassa maalaa Sampling Brush-työkalulla kuvasta sitä aluetta jota vastaavalla sisällöllä haluat alueen täyttää. Näet tuloksen esikatseluruudussa. Paina ok jos olet tulokseen tyytyväinen

 

Illustratorin Trim View ja Presentation Mode. Viimeiseksi pari helppoa ja pientä kikka. Muutama versio sitten Illustratorin View-valikkoon tuli pari uutta näkymä vaihtoehtoa. Trim View mahdollistaa työn esikatselun siten että arkin yli valuvat elementit piilotetaan. Presentation Mode piilottaa ohjelman käyttöliittymän ja voit esittää arkit esim. asiakkaalle tyylikkäästi.

 

Ohjelmistovinkkien kirjoittaja Juha Laamanen on Corellia Oy:n toimitusjohtaja. Corellia on Adoben auktorisoima virallinen koulutuskeskus Suomessa.

Tämä artikkeli on julkaistu Print&Media-lehdessä kesäkuussa 2020, nro 3-4/2020. Print&Median koko arkisto on luettavissa Lehtiluukusta.

Share: